Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Κολοτούμπα ΝΔ μετά την άσκοπη επιμονή ότι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου... «κοιτάμε το δάσος» λένε τώρα

Επί 1,5 μήνα επιμένουν άσκοπα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, άντε 2-3 βδομάδες μετά, αντί να το πάρουν χαλαρά το θέμα εφόσον οι εκλογές κρίνονται από θέματα που χειρίζεται και αποφασίζει το ΠΑΣΟΚ (PSI)... Αντ' αυτού ξεφτιλίζονται και ξεφτιλίζουν και όσους βάζουν να γράφουν τέτοιες παπαριές όπως ότι ο Σαμαράς έριξε τον Παπανδρεϊσμό, με τον Γιωργάκη να ζει και να βασιλεύει και επέβαλε εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, όταν δεν έχουν άντερα να τα σπάσουν όλα γιατί έχουν συμβιβαστεί με τη λογική του ώριμου φρούτου και τις υποσχέσεις των νταβατζήδων για στήριξη... Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί της ΝΔ κερδίζουν επάξια τον τίτλο της παρένθεσης... Ρε παπάρες να συνεργαστείτε με τον Ψυχάρη και λοιπά αλλά για να κυβερνήσετε και όχι για να σας έχει στην αντιπολίτευση όσο χρόνο χρειάζεται για να επουλώσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης τις πληγές του! 
Διαβάστε και το άρθρο:
Εκλογικό πλάνο με ορίζοντα για κάλπες τον Απρίλιο βάζουν σε εφαρμογή στη ΝΔ αμέσως μετά τα Φώτα. Στο γαλάζιο στρατηγείο καταστρώνουν ειδικό σχέδιο για κάθε περιφέρεια της χώρας, με κεντρικό στόχο να αποκτήσει το κόμμα δυναμική που θα φέρει κοντά την αυτοδυναμία, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ καταλήγουν ότι η κομματική ηγεσία πρέπει να αποφύγει μια μάχη για την ημερομηνία της κάλπης και να επικεντρωθεί στην κατάρτιση και παρουσίαση ενός προγράμματος που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ΝΔ.
«Ο κύβος των εκλογών ερρίφθη. Μια ή δύο εβδομάδες νωρίτερα ή αργότερα δεν αποτελεί μείζον ζήτημα. Το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά να μιλήσει ο λαός. Και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτός είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή», σχολίαζε στα Νέα Σαββατοκύριακο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τον «οδικό χάρτη» προς τις κάλπες υπάρχει πλήρης συμφωνία του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Με βασικό επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο για τη χώρα να αποφευχθεί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, από τη λεωφόρο Συγγρού θα εξακολουθήσουν να προκρίνουν την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ώστε οι κάλπες να στηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για εκλογές πριν από το Πάσχα, αλλά οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η ΝΔ δεν σκοπεύει να μπει σε έναν κύκλο φθοράς και να προκαλέσει πολιτικές συγκρούσεις αποκλειστικά και μόνον για την ημερομηνία των εκλογών.

«Η παρούσα Βουλή είναι δεδομένο ότι ολοκληρώνει σύντομα τον βίο της. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της ΝΔ και εμείς προτιμούμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο», είναι το δικό τους μήνυμα.

Στο εσωτερικό πεδίο, το γαλάζιο επιτελείο θα κινηθεί με στόχο να παρουσιάσει ένα μετεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, με τις ευλογίες της τρόικας. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει μέσα από τη νέα δανειακή σύμβαση να περιγράφονται γενικοί στόχοι στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να υπάρχει περιθώριο «τροποποιήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που και τους στόχους αυτούς θα μπορούν να ικανοποιήσουν, αλλά ταυτόχρονα θα εκπέμπουν και μήνυμα αλλαγών στη «μνημονιακή» πολιτική.

Στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, πάντως, η ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να στηρίξει όλες τις παρεμβάσεις που θα κληθεί να προωθήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου -από την απευλεθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως την πλήρη άρση του καμποτάζ και το σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων οργανισμών. Θα αντιταχθεί, ωστόσο, στην προοπτική των απολύσεων στο Δημόσιο, επιμένοντας στην εφαρμογή της δικής της πρότασης για μόνιμη εργασιακή εφεδρεία.

Επιτελικά στελέχη του κόμματος ευελπιστούν ότι στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών θα περιοριστούν και οι απαιτήσεις των εκπροσώπων της τρόικας που επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, καθώς -όπως λένε- «κι αυτοί έχουν πλέον αντιληφθεί ότι κάθε σχέδιο για νέες περικοπές και νέους φόρους επιτείνει την ύφεση και θα οδηγήσει σε αδιέξοδο». Τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν, μάλιστα, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας να προωθηθεί ακόμη και από την παρούσα κυβέρνηση η μείωση των εργοδοτικών εισφορών ή ένα σχέδιο μείωσης του ΦΠΑ, καθώς κρίνουν ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για ένα τέτοιο βήμα.

Η πρόταση, μάλιστα, που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όσες συναλλαγές γίνονται με πιστωτικές κάρτες, από τη λεωφόρο Συγγρού αντιμετωπίζεται ως «δικαίωση» των θέσεων της ΝΔ. Ευελπιστούν ότι στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών θα περιοριστούν οι απαιτήσεις των εκπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :