slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ…ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του κο Παλλά και κο Καραταπάνη, o επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος , επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 28 -12-2011 το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητή κο Μιχ.Κόκκινο και τον υποδιοικητή κο Καρνάβα καθώς και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κο Κινού. Αντικείμενο των επαφών ήταν τα μεγάλα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.


Ο κος Κόκκινος ζήτησε από τους διοικούντες να εντείνουν τις πιέσεις τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα προς τον κο Λοβέρδο ώστε:

*Να εξασφαλιστούν άμεσα τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

*Να προχωρήσουν άμεσα οι προγραμματικές συμβάσεις πρόσληψης των 40 νοσηλευτών και να προσληφθούν 18 εργαζόμενοι ως επικουρικό προσωπικό.

*Να ενεργοποιηθεί επιτέλους ο Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του και να πάψει νη κωλυσιεργία από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.

*Να προχωρήσουν οι μετατάξεις πλεονάζοντος διοικητικού προσωπικού από τους ΟΤΑ ώστε να καλυφθούν άμεσα τα διοικητικά κενά του Νοσοκομείου.

*Να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Υγείας σε διορισμούς γιατρών των οποίων η διαδικασία επιλογής έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Τέλος ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, ζήτησε επαγρύπνηση από όλους τους κοινωνικούς φορείς και δεσμεύτηκε ότι ο περιφερειακός συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στους ¨πρωτεύθυνους¨ πολίτες της περιοχής και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους που θα άρουν ( έστω και προσωρινά) το αδιέξοδο.

Εφόσον η κυβέρνηση δεν κάνει πράξη μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τις δεσμεύσεις της , το πρόβλημα θα τεθεί στη προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.



Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinosxar@yahoo.gr

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου









Δεν υπάρχουν σχόλια: