slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Όπου και να πάει ο κερατ@@ ο Παπακωνσταντίνου έχει καρφωμένο στο νου του να μας ξεσκίζει!!! 9,2% η αύξηση στη ΔΕΗ.
 
Σε αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το ποσοστό 9,2% είναι η μεσοσταθμική αύξηση που θα περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση με την οποία θα εγκριθούν οι ανατιμήσεις. Με βάση αυτό η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση (οικιακό, επαγγελματικό τιμολόγιο κλπ.) και το ύψος της κατανάλωσης. Όμως οι οδηγίες που έχει δώσει το ΥΠΕΚΑ στην επιχείρηση είναι:
- Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από τη χαμηλή.
- Η αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων να είναι λελογισμένη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εισήγηση της ΔΕΗ ήταν για αύξηση των τιμολογίων μεσοσταθμικά κατά περίπου 20%, συμπεριλαμβανομένου του τέλους ΑΠΕ, για το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΡΑΕ μια αύξηση που επιβαρύνει το λογαριασμό της ΔΕΗ περίπου 3%, ενώ η εισήγηση της ΡΑΕ πρότεινε αυξήσεις στα ρυθμιζόμενα τιμολόγια 16%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: