slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Γ. Βρούτση για Αναβάθμιση κλιμακίου πυροσβεστικής Θήρας.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της Θήρας, είναι υποβαθμισμένη η πυροπροστασία του νησιού αλλά και των γειτονικών νησιών της Θηρασιάς, της Ίου, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους αλλά και να ταλαιπωρούνται από την ουσιαστική αδυναμία εξυπηρέτησης ζητημάτων πυρασφάλειας επιχειρήσεων.


Σήμερα χρειάζεται να αναβαθμιστεί το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήρας που καλύπτει όλα τα παραπάνω νησιά, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι πυροσβέστες που θα  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί. και θα εξυπηρετούν τους κατοίκους. Η αναβάθμιση του κλιμακίου σε σταθμό Δ΄ τάξεως, εκτός των άλλων ζητημάτων ασφαλείας που ανακύπτουν θα πρέπει να υλοποιηθεί και για να αναπτυχθεί υπηρεσία πυρασφάλειας στο νησί. Μετά την αναβάθμιση θα μπορούν να  δίνονται άδειες πυρασφάλειας στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις των νησιών χωρίς πρόσθετη ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων και σπατάλη χρόνου.  Η σημερινή κατάσταση με την αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων στη Σύρο και την επιστροφή για τον έλεγχο αυτών από το κλιμάκιο Θήρας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Η Σαντορίνη, που είναι ένα τουριστικά αναπτυγμένο νησί με πλήθος επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι ανάγκη να διαθέτει υπηρεσία πυρασφάλειας, ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικά την αυξημένη ζήτηση.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν έχει μεριμνήσει για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε όλη τη χώρα, που θα διασφαλίζουν την προστασία  του φυσικού εθνικού πλούτου αλλά και των πολιτών από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές.

-Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-  Τι μέτρα πρόκειται να λάβει για την αποτελεσματική πυροπροστασία των κατοίκων στη Θήρα και στα γειτονικά νησιά της Θηρασιάς, της Ίου, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης;
- Θα αναβαθμιστεί σε σταθμό Δ΄τάξης το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας;

ΑΘΗΝΑ 24 -11 -2011
ΟΙ  ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ




ΘΗΡΑ: 22/11/2011
ΤΗΛ:22860-33815                                                 ΠΡΟΣ
ΦΑΞ:22860-31351                                   1.ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΙΝ:6946448471                                        ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
e-mail: info@ndsantorinis.gr ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
http: //www.ndsantorinis.gr                   2. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΝΑΚΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
3. ΝΟ.ΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
4. ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ



ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση κλιμακίου πυροσβεστικής Θήρας

Με την επιστολή μας αυτή σας  μεταφέρουμε την ανάγκη αναβάθμισης του κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήρας που καλύπτει τα νησιά Θηρασία, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη.
Η αναβάθμιση του κλιμακίου σε σταθμό ΄Δ τάξεως (επί της ουσίας προσθήκη 2 αξιωματικών) εκτός των άλλων πρέπει να γίνει για να δίνονται άδειες  σε ότι αφορά την πυρασφάλεια των επιχειρήσεων των νησιών χωρίς σπατάλη χρόνου.
Η αποστολή των απαιτούμενων εγγράφων στη Σύρο και η επιστροφή για τον έλεγχο αυτών από το κλιμάκιο Θήρας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων υπαλλήλων έχει καθυστέρηση μεγάλη.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο Θήρας προτείνει την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων και  την κατάθεση της προτάσεως αυτής στη  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιχειρηματιών της περιφερειακής ενότητας Θήρας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επί του θέματος.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλητήριοι γιατί δεν δημοσιεύεται το σχόλιο μου επί του θέματος που έγραψα και το καταπίνετε. Δεν σας βόλευε φασιστοειδή;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τσογλαναράδες κόψατε το σχόλιο μου για τον Βρούτση; Επειδή δεν σας βολεύει.