slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με την “συνταγή” Παπανδρέου, θα πορευτεί ο Παπαδήμος


Με την “συνταγή” Παπανδρέου, θα πορευτεί ο Παπαδήμος

Χωρίς κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,  παρουσίασε την (ίδια) πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του. Τόνισε βέβαια  ότι η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, καθώς το έργο που έχει αναλάβει είναι «δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη χρονική θητεία της».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η άμεση ολοκλήρωση των ενεργειών για την εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα για την υιοθέτηση του νέου προγράμματος δανειοδότησης, ενώ αμέσως μετά θα καταρτιστεί η σύμβαση που θα πρέπει να λάβει την έγκριση του ελληνικού και των υπόλοιπων ξέων κοινοβουλίων.
«Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο επιλογές, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί με σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σημείωσε. Οι αποφάσεις της 26ης-27ης Οκτωβρίου θέτουν το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί.

Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεότερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ, τόνισε ο κ. Παπαδήμος ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.
Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Λουκά Παπαδήμο είναι:
-Η διασφάλιση με τη συνεργασία της ΕΚΤ και του EFSF της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών
-Νέο μισθολόγιο, αποκρατικοποιήσεις, κλειστά επαγγέλματα, αξιολόγηση φορέων του δημοσίου τομέα, μείωση των τιμών των φαρμάκων και εξασφάλιση του ελεύθερου ωραρίου των φαρμακείων
-Διαρθρωτικές αλλαγές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση των εξαγωγών, προώθηση σχεδίων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
- Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI
-Η κατάργηση περιττών φορέων και η μείωση της σπατάλης, το σχέδιο νόμου για την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων και η βελτίωση της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος
-Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες
- Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012
 http://www.kentrinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: