slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο νέος κύκλος ενημερωτικών - υποστηρικτικών συναντήσεων από το ΚΕΔΔΥ Νάξου


Στο  πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για παροχή συνεχούς συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης για θέματα ειδικής αγωγής στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς και τους ασκούντες τη γονική μέριμνα το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Νάξου, διοργανώνει τον Α΄ κύκλο ενημερωτικών - υποστηρικτικών συναντήσεων για το σχολικό έτος 2011-2012.
Στόχος Προγράμματος: Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών – γονέων σε ζητήματα ειδικής αγωγής και ψυχικής υγείας των μαθητών και η υποστήριξή τους στην αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων.
Περιεχόμενο: Στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου συναντήσεων θα παρουσιαστούν – συζητηθούν κατά περίπτωση θέματα λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑ), η συνεργασία σχολείων και ΚΕΔΔΥ, η συνεργασία σχολείου – οικογένειας, τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και οι πρώιμες ενδείξεις ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, η ανίχνευση, αξιολόγηση, αποκατάσταση – υποστήριξή τους. Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες, οι οποίες θα υποδείξουν το περιεχόμενο των επιμορφωτικών – υποστηρικτικών συναντήσεων του Β΄ Κύκλου.
Επιμορφωτές: Στον Α΄ Κύκλο το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Νάξου και στο Β΄ Κύκλο το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ και το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑ, κατά περίπτωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: