Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

19 -20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, συναγερμός!
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εργαζόμενοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στο στενό Δημόσιο τομέα.

Απευθυνόμαστε σε σένα προσωπικά, σε σένα που σε έχουν απαξιώσει ως εργαζόμενο, που κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κάθε τόσο σε αποκαλούν "τεμπέλη", "χαραμοφάη". Σε σένα που... "ταλαιπωρείς 10 εκατομμύρια εργαζόμενους" (!), που τώρα πλέον φταις για όλα, ακόμα... και για την καπιταλιστική κρίση και θέλουμε να σου πούμε ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Μην αναγνωρίζεις, μην νομιμοποιείς στη συνείδησή σου τις αντιλαϊκές πολιτικές και το χρέος. Να διαγραφεί εδώ και τώρα. Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.
Τούτες τις ώρες άκουσε το ΠΑΜΕ!»
Οι συνέπειες των νέων αντιλαϊκών μέτρων:
«Οι μονοπωλιακοί όμιλοι συγχωνεύονται, γιγαντώνονται και με στήριγμά τους την ΕΕ γίνονται πιο επιθετικοί, πιο επικίνδυνοι. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ρίχνουν σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα και τα τρισέγγονά μας. Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
Νέο μισθολόγιο. Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση μισθών μέχρι και 40%.
Ένας δημόσιος υπάλληλος μέχρι στιγμής έχει χάσει στο χρόνο σε ονομαστική βάση πάνω από πέντε μισθούς:
ñ    1,5 μισθός από την περικοπή 13ου -14ου μισθού.
ñ    1 μισθός από τα έκτακτα χαράτσια του 1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ ΕΚΑΣ, 1% έκτακτη εισφορά για εισόδημα μέχρι 20 χιλιάδες και 2% για πάνω από 20 χιλιάδες.
ñ    1 μισθός από τη μείωση του αφορολόγητου από 12 σε 5 χιλιάδες, τη μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης και του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
ñ    1,5 μισθός από το νέο μισθολόγιο (περικοπή επιδομάτων κ.α.).
Εργασιακή εφεδρεία. Διακηρυγμένος πλέον στόχος τους είναι να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια! Με την εργασιακή εφεδρεία η κυβέρνηση φέρνει μαζικές απολύσεις και στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Η επέκταση του καθεστώτος της εφεδρείας αφορά όλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου, συμβασιούχους).
Καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών. Μπαίνει άμεσα λουκέτο σε 40 φορείς του δημοσίου (ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ, ΕΡΤ ΑΕ, ΕΙΝ κ.λπ.) με 7 χιλιάδες εργαζόμενους να πετιούνται στο δρόμο.
Ιδιωτικοποιήσεις. Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ επεκτείνεται το ξεπούλημα σε όλη τη δημόσια περιουσία, στη γη, στα δάση, στις υποδομές, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια κ.α.
Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα από κάθε φύσης πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρά σε νέο έγκλημα, σε νέα λεηλασία.

Όλοι στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα

«Έχεις και εσύ ευθύνη! Ατομική λύση δεν υπάρχει! Οργανώσου στο σωματείο σου, στάσου όρθιος, πάλεψε. Οφείλεις να μπεις μπροστά. Μέσα από το συλλογικό αγώνα, να παρεμποδίσουμε, να δυσκολέψουμε την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων και στην πορεία να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης.
Σκέψου! Το "κόστος του αγώνα" και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!
Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. που, με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για την καπιταλιστική κρίση. Διεκδικούσαν μέτρα "μικρότερης έντασης" για μια καλύτερη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Σπέρνουν αυταπάτες για μια "καλύτερη" Ευρωπαϊκή Ένωση, για "λύσεις" στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Μέχρι εδώ!
Να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια, να αντισταθούμε στις απολύσεις, στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων στην κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.α.
Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 - 20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ  11 π.μ.

ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :