slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ

Σύρος 17 Οκτωβρίου 2011 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι από την προηγούμενη Πέμπτη έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο και κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου και συγκεκριμένα του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, των δημοτικών καταστημάτων Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας, της Πολεοδομίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των Κ.Ε.Π., των Ν.Π.Δ.Δ., της καθαριότητας και του Χ.Υ.Τ.Α.  

Κατά τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με παραμονή στους χώρους οι οποίοι τελούν ήδη υπό κατάληψη, καθώς και η συμμετοχή στις 48ωρες απεργίες που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, ενώ τις επόμενες ώρες θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών συλλόγων της Σύρου ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν από κοινού δράσεις.
Χαιρετίζουμε επίσης την πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των διδασκόντων που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «αγωνίζονται μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων εναλλακτικής διδασκαλίας, ώστε το σχολείο να παραμείνει ανοικτό και να αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού και εμπέδωσης της συλλογικότητας». Καλούμε τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού να προγραμματίσουν αντίστοιχες δράσεις.
Υπογραμμίζουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεών μας γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους που βρίσκονται έξω από τα σχολεία του νησιού, από το κοντέινερ του Νοσοκομείου Σύρου και από το νεκροταφείο. Επιπλέον, δεν έχει παρεμποδιστεί ούτε στο ελάχιστο η πρόσβαση στους χώρους των δικαστηρίων που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο σε δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστές, δικηγόρους ή πολίτες.

Συμπολίτες μας,

Κανείς και καμία από εμάς δεν επέλεξε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δρόμο. Μας αναγκάζουν όμως οι συνθήκες: η ληστρική πολιτική μιας κυβέρνησης χωρίς εντιμότητα, που προχωρά χωρίς σχεδιασμό, με αποφάσεις που λαμβάνονται νύχτα και οι οποίες μας οδηγούν με ακρίβεια στην καταστροφή. Ο αγώνας μας δεν είναι ένας αγώνας που διεξάγεται για κλαδικά αιτήματα μόνο. Είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπειά μας. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη παθητικότητα και άλλη αναβλητικότητα. Πρέπει ΤΩΡΑ να βγούμε όλοι μπροστά. Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των τιμητών της στα μέσα ενημέρωσης, που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και σπείρουν το φόβο.

Δεν πρέπει να φοβηθούμε άλλο. Δεν πρέπει να σιωπήσουμε άλλο. Δεν πρέπει να αδρανήσουμε άλλο. Η μόνη λύση είναι η αντίσταση και ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: