slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης – «Η Πολιτεία υποχρεούται να θωρακίσει υγειονομικά τα μικρά μας νησιά»


Νησί – πρότυπο σε υποδομές αλλά με σοβαρές ελλείψεις στην προσπελασιμότητα (συγκοινωνίες) και στον τομέα υγείας χαρακτήρισε την Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νησί, με αφορμή τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου, έργο που κατασκεύασε η Νομαρχία Δωδεκανήσου, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.


Κατά τη συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο Πανορμίτη Κονταράτο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής και η αναγκαιότητα για νέα έργα, η υλοποίηση των οποίων προγραμματίζεται για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

«Ακόμα και αυτήν την ώρα, της μεγάλης κρίσης που διέρχεται η χώρα, η Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής των νησιωτών, θωρακίζοντας υγειονομικά τα νησιά μας» δήλωσε από την Αστυπάλαια ο κ. Μαχαιρίδης, που έθεσε θέμα επανασχεδιασμού των συγκοινωνιών και της υγείας, με τη θέσπιση του ειδικού ΕΣΥ για το Νότιο Αιγαίο - πάγιο αίτημα του Περιφερειάρχη.

Κλιμάκια γιατρών
στα νησιά

«Είναι κρίμα, στη χώρα μας να υπάρχουν τόσοι γιατροί, και στα νησιά μας να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις» πρόσθεσε ο κ. Μαχαιρίδης, θυμίζοντας την πρότασή του, που κατέθεσε και στο Υπουργείο Υγείας, να θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα, όπως η μοριοδότηση και η διασφάλιση προτεραιότητας στις προσλήψεις στο ΕΣΥ γιατρών ειδικότητας, που θα έχουν υπηρετήσει για ένα συγκεκριμένο διάστημα στα νησιά μας.

Σημειώνεται, ότι την Αστυπάλαια επισκέπτεται κλιμάκιο γιατρών από την Κάλυμνο και από Ρόδο, που πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις σε μαθητές και άλλους κατοίκους του νησιού.
Ο Περιφερειάρχης, λόγω και της αδυναμίας φέτος του πλωτού πολυϊατρείου να παρέχει υπηρεσίες, λόγω της εμπλοκής που είχε σημειωθεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», επανέλαβε πως ανάλογες επισκέψεις κλιμακίων γιατρών θα γίνουν και σε άλλα νησιά της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: