slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΙΔΕΩΝ



του Ακη Πυρπιλιδη

Αδέλφια η χρεοκοπία είναι πρό των πυλών καί κατά την γνώμη μου είναι απλά θέμα χρόνου. Όσα ευρώ  και να πάρουμε το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πήραμε λοιπόν και την 6η δόση.   Μετά;   Πάλι απειλές;  Πάλι έκτακτα μέτρα; Τα λαμόγια της Ευρώπης που μας κατεύθυναν τεχνιέντος στην νομισματική μας ενοποίηση, για να αυξηθεί έτσι η παραγωγή τους,  αλλά και να μειώσουν την ανεργία στα κράτη τους, κατάφεραν να μας κάνουν να καταναλώνουμε ασύστολα, και να δανειζόμαστε από τους ιδίους με ληστρικά επιτόκια.  Τα δικά μας λαμόγια από την άλλη,  έκαναν αυτό που ήξεραν.  Τσακωνόντουσαν στα τηλεοπτικά παράθυρα κατηγορώντας ο ένας τόν άλλον, για τό ποιός έφαγε τά πιό πολλά.
Ο Πάγκαλος ήταν …
απολαυστικός.  Μαζί τα φάγαμε δήλωσε.  Εννοώντας ότι από τα 100.000.000 της Siemens έχω φάει και εγώ.  Αυτά να τά λές σε αυτούς πού διόριζες εν μία νυκτί.   Κάτω οι μισθοί, κάτω οι συντάξεις.  Σχολεία χωρίς βιβλία.  Περιπολικά χωρίς βενζίνες,  νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα.  Οι 300 συνεχίζουν όμως νά λαμβάνουν τις μισθάρες τους κανονικά.  Ολοι κονομιμένοι πλήν ελαχίστων.
Ο λαός δεν έχει φράγκο και ως εκ τούτου το μόνο που ίσως πάρουν είναι μία μερίδα αμελέτητά .   Ηρθε η έκτακτη εισφορά, η περαίωση,   η Δεή μέ τους φόρους ακινήτων, και δέν εχεις να δώσεις. Τί θα σού κάνουν;  Κύριε δεν έχω . Καταλαβαίνεις; Θα μού κόψεις τό φώς;  Αυτά νά τά λέτε στα ανήλικα.  Καταθέτω στο παρακαταθηκών και δανείων ,το ισόποσο για το ρεύμα μόνον, και πάμε στον Αρειο Πάγο αν έχεις κότσια.  Θα με πάς φυλακή;   Απαγορεύετε η πρωσοποκράτηση. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑΦΑΓΑΝ ΟΜΩΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ!! ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ.
Οι εταίροι δεν ήθελαν να βγούμε από την Ευρώπη πριν μαζέψουν κάνα φράγκο.
Σκέφτηκαν λοιπόν, ότι αν μας δάνειζαν καί άλλα ευρώ με ψηλά επιτόκια, ίσως έπαιρναν πίσω τα παλιά δανεικά.  Η την Ακρόπολη, την Ρόδο, άντε την Μύκονο.  Καί νά τά μνημόνια,  νά τά μεσοπρόθεσμα. Ο λαός ζητάει δημοψήφισμα.  Σιγά μην τον ακούσουν. Το σχέδιο έχει ξεκινήσει. ΓΔΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρός τό παρόν όμως συνεχίζουμε νά ζούμε με δανεικά. Αρχισάν και τά ξανθά να ξυπνάνε.
Σκέφτηκε λοιπόν ο πονηρός ο φιλανδός. Ρέ σείς ο Ελληνας μας δουλεύει και δεν πρόκειται νά δώσει πίσω τίποτα. Ο Γερμανάκος από την άλλη,πού τρέμει μην τυχόν και βαρέσουμε κανόνι, έβγαλε προγράμματα γιά φωτοβολταικά με συμφέρουσα τιμή κιλοβατώρας. Έρεξε ο Ελληνας να πάρει δάνειο καί γέμισε την ταράτσα με καθρέφτες.  Ελαμου όμως πού όταν αγοράσει ο fritz τήν Δεή θα βγει μία μέρα και θα ρίξει τις τιμές με το έτσι θέλω. Το σχέδιο καλό. Τι του λείπει του fritz;  Ηλιος καί ενέργεια.  Η Ελλάδα θα του δώσει κι  απ τά δυό. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.
Η Δεή λοιπόν δεν εισπράττει το χαράτσι. Ο Ελληνας δεν εχει άλλα. Τον ξεζούμισαν. Τά επιθυμητά αποτελέσματα δεν έρχονται. Τό ρολόι τής ευρώπης σταματάει στην Ελλάδα.  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
Στάση πληρωμών για λίγο,και μετά ΔΡΑΧΜΗ.
Το καλοκαίρι ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ από τουρίστες.  Ο μαιντανός πάει πίσω στις 50 δραχμές και η τηλεόραση στις 300.000.   Ο Ελληναράς συνεχίζει να πίνει τά ουζάκια του, ενώ τώρα κυκλοφορεί με ένα σκουριαζμένο fiatάκι. Στο ταμπλό εχει μια θολή φωτογραφία από την παλιά του PORCHE KAGIEN. Στό ψαράδικο δεν ξανακαθαρίζουν τά ψάρια της μαντάμ, καί η μαντάμ δεν ξαναφωνάζει αλβανίδα γιά να της καθαρίσει το σπίτι.   Τά Malbooro  ξαναγίνονται καρέλια,το ουίσκι ξαναγίνεται ρακί,και ο δημόσιος υπάλληλος ξανακούει το ανέκδοτο μέ τις τρείς και εξήντα.
Σέ λίγα χρόνια η Ελλάδα μας σηκώνει κεφάλι, αφού η βαριά της βιομηχανία πάει καλά.  Αντε Ελληνες! Προετοιμαστείτε.  Ερχεται τσουνάμι. Ερχεται θύελλα. Αλλά μασάμε εμείς;  Θά αντέξουμε γιά νά τους τιμωρήσουμε. Πόλεμος είναι χωρίς όπλα. Αναδιανομή πλούτου. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !