slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και όχι συγκυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ομιλία του από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, σε συνέντευξη του στην “Μακεδονία”, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση έχει “αυτοπαγιδευτεί στην ακυβερνησία” και ζητά εκλογές: “Δεν πάει, λοιπόν, άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε πολιτική. Και για να αλλάξει πολιτική είναι ανάγκη να αλλάξει κυβέρνηση”, δηλώνει και αποκρούει τα σενάρια της συγκυβέρνησης ακόμη και μετεκλογικά: “Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Κυβέρνηση που δεν θα αποτελεί κουρελού χρωμάτων και ετερόκλητων απόψεων”.
Ο τόπος χρειάζεται “καθαρές λύσεις” και “αυτοδυναμία” δηλώνει επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ και κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των αποχρώσεων, εκτιμώντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί σε όρους κοινωνίας και όχι με βάση τις παλιές κομματικές περιχαρακώσεις, οι οποίες -όπως υποστηρίζει- έχουν ατονήσει.
Η εκτίμηση της κοινωνίας πάνω στο κυβερνητικό έργο είναι αυτή που θα καθορίσει τις αντιδράσεις των πολιτών και την αντοχή μιας κυβέρνησης. Όχι η ιδεολογικοπολιτική της προέλευση”.

Ο κ. Σαμαράς αποσυνδέει τη συναίνεση από την καταβολή της 6ης δόσης και ξεκαθαρίζει τη θέση του: “Έβαλα -και βάζω- πλάτη σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, για να περάσουν θέσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας μας. Συναίνεση, όμως, στο λάθος δεν έχω το δικαίωμα να δώσω”.
Δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στην εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση και εξηγεί το γιατί: “Η κυβέρνηση, αντί να υιοθετήσει την πρότασή μας, τη διαστρέβλωσε και την κακοποίησε. Έκανε την εργασιακή εφεδρεία προθάλαμο και διαδικασία απολύσεων. Είμαστε αντίθετοι”, υποστηρίζει και καταθέτει την πρόταση της ΝΔ. “Η θέση μας είναι απλή, εργασιακή εφεδρεία με το βασικό μισθό, που δεν θα καταλήγει σε απολύσεις”.
Στέλνοντας μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται εάν κυβερνήσει να επαναδιαπραγματευτεί τους τρόπους που θα μηδενιστεί το έλλειμμα και όχι τους στόχους του μνημονίου, θέτοντας κόκκινη γραμμή τις απολύσεις. “Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτικές που θα προκαλέσουν ένα δημιουργικό σοκ, που θα βάλουν μπρος τις μηχανές, που θα κάνουν πραγματικότητα την επανεκκίνηση της οικονομίας” υποστηρίζει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συμμερίζεται τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ και στρέφει τα βέλη του στην κυβέρνηση: “Όσοι επιχειρούν να παίζουν πολιτικά με το θέμα επιστροφής, τάχα, στη δραχμή, κάνουν κουβέντες της πεντάρας”.

http://www.antinews.gr/2011/09/17/122699/

Δεν υπάρχουν σχόλια: