slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος και ο Παπανδρέου θα δικασθεί για "εθνική προδοσία"

Κάθε μέρα που περνάει δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρά τα όποια λάθη έκανε, δεν μπορεί όμως να κατηγορηθεί ποτέ για εθνική προδοσία 
κάτι που πολύ σύντομα θα συμβεί με το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.
Η περίπτωση Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του: Είχε και έχει βαθιά την αίσθηση της απολογίας στην Ιστορία που όλοι την γνωρίζουμε σαν υστεροφημία. 
Η έγνοια του και η φροντίδα του και οι θεμιτές φιλόδοξες στοχεύσεις του είναι αυτές: να υπηρετηθεί η πατρίδα του με τον τρόπο που αυτός θεωρεί καλύτερο, χωρίς ν’ακούει τις σειρήνες των πιέσεων. 
Το είδος αυτό πολιτικού είναι σπανιότατο και στις μέρες της παγκοσμιοποίησης είναι δονκιχωτικής ματαιότητας. 
Πολέμησε τη μιντιοκρατία και με τη σειρά της η μιντιοκρατία τον γονάτισε.
Πολέμησε τις αχόρταγες ορέξεις του ξένου παράγοντα και ο ξένος παράγοντας τον υπονόμευσε. 
Στάθηκε έντιμος και καθαρός απέναντι στο εκλογικό κοινό του λέγοντας απλές καθαρές αλήθειες και το κοινό του προτίμησε τον ψεύτη και τα δεινά που επεσώρευσαν σαν συνέπειες τα ψεύδη του. 
Το ωραίο σε όλη αυτή την ακολουθία προσβολών είναι ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή αντιστοιχήθηκε σε μεγάλο της μέρος με την ομορφιά του ηθικού πατριωτικού σθένους του Τάσου Παπαδόπουλου και το τρόπαιο της κατάκτησης ενός απίστευτου ποσοστού στο δημοψήφισμα ενάντια στο σχέδιο Ανάν.
Ιδεολογικά μπορείς να βρίσκεις πολλές διαφορές με έναν ηγέτη, όταν όμως διαισθάνεσαι την πατριωτική του, αυτοθυσιαστική του συγκρότηση δεν μπορείς παρά σαν λογικός και πεισματάρικα συγκροτημένος νους να δεχθείς αυτή την ποιότητα και να την αναγνωρίσεις, ακόμη και δημόσια.

Οι σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά, (Καταγγελία- σοκ: Η Eurostat «φούσκωσε» το έλλειμμα της Ελλάδας για να παρθούν τα μέτρα!) συγκλονίζουν τη κοινή γνώμη και όπου νάναι θ ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για το ξεχείλισμα μιας πρωτοφανούς λαικής οργής που δεν θα επιτρέψει ούτε καν στα ελικόπτερα να απογειωθούν.
και 
Από σήμερα αρχίζει ένα κολασμένο δίμηνο που θα ολοκληρωθεί με τις εκλογές  και την απόδραση - αν προλάβουν - των πολιτικών που πρόδωσαν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη για χάρη της Αμερικής.
Ναι, όπου ναναι ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος.
Διαισθάνομαι ότι ο ίδιος ο Καραμανλής θα διαφυλάξει αυτή την ηθική νίκη που τόσο σύντομα κατήγαγε και δεν θα την εξαργυρώσει για πιο εφήμερα τρόπαια.
Για μένα είναι ήδη αρκετό ότι μόλις δυό χρόνια μετά την άδικα ταπεινωτική του ήττα στον κόσμο διαχέεται μια αίσθηση αδικίας και διάθεση αποκατάστασης της φήμης του σαν ενός τουλάχιστον πατριώτη πολιτικού και αυτό είναι ήδη μια μεγάλη μια ανυπολόγιστη ηθική νίκη, που δεν χρειάζεται καμιά υλική ικανοποίηση για να ολοκληρωθεί. 
Απλά η περίπτωση του να εισπραχθεί σαν ηθικής αξίας δίδαγμα, να εμπεδωθεί και να απαιτηθεί από το ενεργό πολιτικό προσωπικό μιας τέτοιας ηθικής ωραιότητας συμπεριφορά.

Στάθης Σαραφόπουλος


Διαβάστε τι έγραψαν ορισμένα Blogs για την απάτη της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.):
1. TaXalia (Macedonia): Φούσκωνε το έλλειμμα, το ΠΑΣΟΚ. Σοκαριστικές δηλώσεις
 
 

Διαβάστε την σταθερή γνώμη και άποψη του Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ., για τον Κώστα Καραμανλή, εδώ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βούτυρο έχεις εσύ στην κεφαλή σου μπουνταλά!!!!!!! Ενώ ο σκληραγωγημένος γιωργάκης θα μας καταντήσει χειρότερα που ήμασταν από τους Μογγόλους πεντακόσια χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ. ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ