slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ


Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών, η οποία δεν διαψεύδεται από κανέναν απ τους εμπλεκόμενους, ότι η γνωστή εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ αλλάζει δομικά την παρουσία της.
Είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό, υπήρξε έντονη κινητικότητα από γνωστή ομάδα των Αθηνών , που κινούνταν με στόχο την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του κεντροαριστερού χώρου στη Νάξο, με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε κατά την άποψη της στην ενημέρωση, αλλά και να δουλέψει ως εργαλείο για την ενότητα του χώρου. Κύριο μέλημα αυτής της ομάδας, όπως πληροφορούμαστε, είναι η αλλαγή της ατζέντας της ενημέρωσης στη Νάξο, αφού κρίνει ότι αυτή κινείται μεταξύ παραλίας και Δημαρχείου, με πρωτεύον χαρακτηριστικό το κουτσομπολίστικο στοιχείο και όχι την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, όπως θα έπρεπε να είναι.

Για την επίτευξη του σκοπού είχε σχεδιαστεί ένα πολυμετοχικό σχήμα με τη συμμετοχή σοβαρού αριθμού συμπατριωτών μας . Είχαν γίνει μάλιστα αρχικά δύο συγκεντρώσεις στη Νάξο και στην Αθήνα, που άναψαν το πράσινο φως για το ξεκίνημα. Τον Αύγουστο όπως μαθαίνουμε πραγματοποιήθηκε και τρίτη στη Νάξο, όπου παρουσιάστηκε το καταστατικό και συγκεντρώθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό από τις εγγραφές.
Η πληροφορία αυτή κινητοποίησε τους ανθρώπους που σήμερα έχουν την ευθύνη έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, οι οποίοι επεδίωξαν και ήρθαν σε επαφή με αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία, και χωρίς προαπαιτούμενα και πολλές συζητήσεις, δέχθηκαν τις αρχές και τους όρους που η άτυπη ομάδα έκδοσης της νέας εφημερίδας είχε βάλει από τις αρχές του χρόνου ( και τότε είχαν απορριφθεί στα πλαίσια μιας προσπάθειας <<συνένωσης>> που και τότε είχε γίνει ).
Η απόφαση για τη <<συνένωση>> των δυνάμεων δεν ήταν εύκολη. Υπήρχαν και κάποιοι που αντιδρούσαν και απ τις δύο πλευρές σ΄ αυτό το ενδεχόμενο, εξαιτίας ανοιχτών πληγών από τις τελευταίες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στόχος της εξ Αθηνών ομάδας είναι η αποστρατεία στελεχών που έχουν ασκήσει εξουσία στο νησί τα τελευταία χρόνια
Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι αυτές οι αντιδράσεις κάμφθηκαν την περασμένη εβδομάδα με καταλυτική παρέμβαση και πάλι των εκπροσώπων της εξ Αθηνών ομάδας σε συγκέντρωση που έγινε στη περιοχή της Αγίας Άννας , αλλά και στην θέληση των περισσοτέρων για κοινή πορεία προς το ΔΝΤ .
Έτσι φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν και εντός του μήνα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις, που θα οδηγήσουν το ΒΗΜΑ στη νέα εποχή με νέα συντακτική επιτροπή, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του και του αριθμού των μετόχων, νέα εμφάνιση , νέα θεματολογία και στόχευση.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η φιλοδοξία και οι σκέψεις των πρωτεργατών δεν σταματάει μόνο στη νέα εποχή του ΒΗΜΑΤΟΣ, αλλά παράλληλα προσπαθούν να επεκταθούν και σε άλλες μορφές ενημέρωσης ( ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο ).
Πάντως λέγεται, ότι σε κάθε τους τοποθέτηση, τονίζουν ( και αποτελεί κύριο επιχείρημα τους ) το γεγονός ότι ο τομέας της ενημέρωσης στη Νάξο, πέρα μάλιστα από πολιτικές και κομματικές προεκτάσεις, νοσεί, με αποτέλεσμα ο τύπος σε κάθε του μορφή να μην επιτελεί το κύριο καθήκον του, δηλαδή την ουσιαστική και έγκυρη πληροφόρηση, τον έλεγχο και την κριτική σε κάθε μορφή εξουσίας, την έρευνα και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων και προβλημάτων του νησιού, αλλά και την προβολή των απόψεων και των θέσεων του επιστημονικού δυναμικού του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω χολή πρωί πρωί η Ρούλα απ το μικρόφωνο. Μάλλον χαλάει το κύκλωμα της οργανωμένης παρα - πληροφόρησης στη Νάξο κι άρχισαν τα όργανα.¨Άλλο μπλογκ έγραφε ότι η εφημερίδα θα χρηματοδοτείται από το κόμα. Κόβει η σούπα και ξινίζουν πολλοί. Προχωράτε ρε ν΄ αλλάξει κάτι !!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά η Νάξος έχει υπεύθυνη, έγκυρη και ακομματική ενημέρωση. Έχουμε τη κ Ρούλα, τον Καρανίκα, τον Βλαχάκη, τον Καμβύση και τόσους άλλους αξιόλογους δημοσιογράφους και έγκυρους πολιτικούς αναλυτές. Τι τους θέμε και τι γυρεύουν όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι από την Αθήνα. Μια χαρά είμαστε. Ουστ στα τσακίδια από τη Νάξο πρασινολακέδες. Σιγά να μη τα βρουν μεταξύ τους όλοι αυτοί οι Μαράκιδες, Καπούνιδες, Γκούφιδες, Καραβίες, Στρατούλιδες, Καπίριδες, Μανωλάδες κλπ. Ήταν, είναι και θα είναι διχασμένοι και ξοφλισμένοι. Τρίβε τα χέρια σου Μανώλη. Τους πεθαμένους και αν προχωρούν μη τους φοβάσαι.

Ανώνυμος είπε...

Να από πάνω ένας από τους ξινισμένους που γράφει κι ο πρώτος