slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ημερίδα για τους παραδοσιακούς οικισμούς της Νάξου στο Φιλώτι

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι η σημαντική πολιτιστική ημερίδα από το ηλεκτρονικό περιοδικό MOnuMENTA με τίτλο «Όμορφα χωριά - άσχημα αλλοιώνονται». Στην γεμάτο από κόσμο εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλοιώσεις που υφίστανται οι παραδοσιακοί οικισμοί της Νάξου και την ανάγκη προστασίας τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αντώνη Μανιού. Στην συνέχεια το λόγο πήραν η ψυχή του ηλεκτρονικού περιοδικού MOnuMENTA η Αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία με θέμα «Η προστασία των παραδοσιακών οικισμών» και ο Αρχιτέκτονας Θέμις Μπιλής με θέμα «Προβλήματα παραδοσιακών οικισμών Νάξου».



Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους: Ρένα Ρίγγα, τον τέως Δήμαρχο Νίκο Βασιλάκη, Γιάννη Φλ. Μπαρδάνη, Απόστολο Ψαρρά (Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), Γιώργο Μαστορόπουλο, Μαριγώ Ψαρρά - Λιανοπούλου, Χριστίνα Ευθυμιάτου κ.ά., με συντονιστή της συζήτησης τον Στέλιο Λεκάκη, Αρχαιολόγο, μέλος της ΜΟnuΜΕΝΤΑ.
Παρόντες στην ημερίδα ήταν ακόμη: ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Προμπονάς, ο Φιλόλογος Αντώνης Τζιώτης ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μανιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάζαρος Θεόφιλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ιάκωβος Νυαπλιώτης, ο τέως αντιδήμαρχος Μανώλης Μανωλάς, ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Μανόλης Λυκουρόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: