slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ


 Στο χτεσινό (09/08/2011) Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου, και της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, αναλώθηκαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια κάλυψης των ενεργειών του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ προσπαθώντας να μεταφέρουν αλλού τις  ευθύνες για την Οικονομική Κατάρρευση της Επιχείρησης.

Αντί να βρουν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα, συνεχίζουν την αήθη επίθεση και την ενοχοποίηση των εργαζομένων της  ΔΕΥΑΠ.
Στα λόγια δέχονται το δίκαιο της προσφυγής τους για τα επιδόματα, αλλά στην πράξη τους κατηγορούν σαν «εχθρούς» της επιχείρησης  και του κοινωνικού
συνόλου, και προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για την ανάκληση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε.

Αντί να δεχτούν την νηφάλια πρόταση του Μανώλη Γλέζου και της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, για την ανάκληση της απόφασης προσφυγής κατά των εργαζομένων στον Άρειο Πάγο, που θα οδηγούσε στην συζήτηση, στην διαπραγμάτευση και ενδεχόμενα στον συμβιβασμό εργαζόμενων και επιχείρησης, και που σίγουρα θα εκτόνωνε την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προτίμησαν την μετωπική σύγκρουση.

Σε μια απύθμενη έκρηξη λαϊκισμού, χρησιμοποιώντας το ψεύτικο  επιχείρημα ότι «αυτοί» προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών της Πάρου, αρνούνται επιδεικτικά την συζήτηση και την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους για τα 483.655,00 € της πρώτης δικαστικής απόφασης,(ακολουθεί και η δεύτερη των υπόλοιπων εργαζόμενων), και προσφεύγουν στο Άρειο Πάγο εναντίον τους. Σε περίπτωση εκ νέου δικαίωσης τους και εκεί, ποιος θα πληρώσει….το μάρμαρο(πρόσθετους τόκους κλπ);
Οι άλλες ΔΕΥΑ Μυκόνου και Σαντορίνης,  που μετά τις δικαστικές αποφάσεις, ήρθαν σε συμφωνία με τους εργαζόμενους τους άμεσα, τι είναι;
 Εχθρικές στους πολίτες των νησιών τους;
Εν δυνάμει υπόδικες για διασπάθιση Δημόσιου   χρήματος;
ή απλά κατάλαβαν πιο είναι το συμφέρον τόσο της επιχείρησης όσο και του τόπου τους ;
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και  στη Κω, όπου μετά την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, άλλαξαν γνώμη, διαπραγματεύτηκαν, και απέσυραν την προσφυγή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, δήλωσε χωρίς ντροπή ότι ο «Μανώλης Γλέζος και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου χαϊδεύουν τα αυτιά των εργαζομένων», προφανώς για μικροπολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους.
Τους δηλώνουμε ότι, σε αντίθεση με τις δικές τους αντεργατικές πρακτικές ,τασσόμαστε επώνυμα και ανοιχτά στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί τα δίκια του, ενάντια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να τους τα τσαλαπατήσουν, καλυπτόμενοι πίσω από οποιοδήποτε «δημοκρατικό» προσωπείο. Τι θα ήθελαν δηλαδή, να ταχθούμε και εμείς ενάντια στους εργαζόμενους;
Είναι θλιβερό να βλέπεις, επώνυμους «αγωνιστές» των σοσιαλιστικών ιδεωδών κατά το παρελθόν, να επιτίθενται με τέτοια αποφασιστικότητα και μένος σε εργαζόμενους, και μάλιστα μιας κοινωφελούς επιχείρησης όπως η ΔΕΥΑΠ.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει, στα θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΠ, ιδιαίτερα τώρα που πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από την επιχείρηση, και είναι πολλοί αυτοί που καραδοκούν, σαν αρπαχτικά, να εκμεταλλευτούν την κακή της κατάσταση και να την αγοράσουν έναντι πινακίου φακής, καθώς είναι δεδομένη η Κυβερνητική Πολιτική για το ξεπούλημα στους ιδιώτες και του ΝΕΡΟΎ.
Η δημιουργία της ΕΥΔΑΠ Νήσων και το εκφρασμένο ενδιαφέρον της Γαλλικής Εταιρείας SUEZ, είναι ίσως οι πρώτες ενδείξεις. 
Τότε θα δούμε, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, ποιοι θα είναι οι υπερασπιστές του Δημοτικού και Kοινωφελούς χαρακτήρα της  ΔΕΥΑΠ, και ποιοι θα συνηγορήσουν στο ξεπούλημα της.

ΠΑΡΟΣ, 10/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: