slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης:Ο κ. Βενιζέλος έχει μπροστά του μόνο μια λύση να ανακαλέσει την απόφασή του και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος είπε, σήμερα, το αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους.
Μετά από 20 μήνες στην εξουσία, τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει “δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό”, αλλά επιμένει στο άδικο και το λάθος.

Ξέρει ότι, αυξάνοντας κατά 77% τον Φ.Π.Α., δεν πρόκειται να αυξηθούν, αλλά, αντίθετα, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, διότι θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης.
Ξέρει ότι, με την απόφασή του, θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αυξήσει τα λουκέτα και θα αφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έκρηξη της ανεργίας.
Ξέρει, ακόμη, ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα είναι καταστροφική για τον κλάδο, θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στον Τουρισμό και θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο σύνολο της Οικονομίας.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος επιμένει στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, χωρίς κανένα άλλοθι. Οφείλει, άλλωστε, να κατανοήσει πως δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του, παραπέμποντας στη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών, που η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκάλεσε.
Έχει μπροστά του μόνο μια λύση: Να ακούσει τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, να ανακαλέσει την απόφασή του και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α., όπως, άλλωστε, έκαναν και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: