slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να κάνουν έρευνα, αλλιώς να σιωπήσουν


Γράφει ο εκπαιδευτικόςΜανώλης Αυγερινός
Αρκετές μέρες τώρα οι ταξιτζήδες απεργούν.
Και τούτο γιατί, ο «επαρχιώτης» Ραγκούσης άνευ λόγου και αιτίας (αν και μυρίζει αποπροσανατολισμός της χρεoκοπίας) και καταμεσής της τουριστικής κίνησης, άναψε το φιτίλι της αντίδρασης εκ μέρους των ταξιτζήδων, αποφασίζοντας να αλλάξει το ΠΔ του Ρέππα, υπενθυμίζοντας ότι «εγώ είμαι ο υπουργός, εγώ αποφασίζω», θυμίζοντας το «l’  etat c΄ est moi » (το κράτος είμαι εγώ) του  Λουδοβίκου ΙΔ΄ πριν 3,5 και πλέον αιώνες.
Λες και αν όλα τούτα γίνονταν 2 μήνες πιο μετά, θα άλλαζε κάτι!
Μόλις θυμήθηκα τι λέει ο ίδιος ο Ραγκούσης επί 22 μήνες τώρα απευθυνόμενος στη ΝΔ, όταν αυτή αντιδρά στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ:«Δεν μπορούν να μιλάνε στους πυροσβέστες, αυτοί που έβαλαν τη φωτιά».
Το ίδιο θα πρέπει να πει και τώρα ο κύριος που εμφανίστηκε από το πουθενά.
Μόνο που πρέπει να το λέει κοιτώντας έναν καθρέφτη. Φαντάζομαι θα έχει σπίτι του καθρέφτη.
Ο κύριος που χάρη στο ΓΑΠ, μόλις σε λίγους μήνες, έφτασε στο ύπατο αξίωμα του υπερυπουργού ή «του πρωθυπουργού εσωτερικών» όπως του καταλογίζουν οι ίδιοι οι σύντροφοί του.
Και πήραν σβάρνα τα κανάλια όλοι εκείνοι οι αυτόκλητοι σωτήρες του τουρισμού μας και του κοινωνικού συνόλου (βλέπε δημοσιογράφοι ή και φερέφωνα), προσπαθώντας να μας πείσουν αυτό που παλεύουν από τις 4 Οκτωβρίου 2009.

Ότι όλοι όσοι απεργούν έχουν άδικο και δίκιο έχει μόνο η κυβέρνηση (αλήθεια υπάρχει κυβέρνηση και δεν το ξέρουμε;)
Αναρωτιέμαι γιατί ως τώρα δεν έχει γίνει μια έρευνα σχετικά με ότι επάγγελμα ως τώρα άνοιξε, ώστε να δούμε τελικά ποιοι είχαν δίκιο;

Οι κυβερνώντες ή οι άλλοι; (εγώ είμαι με τους άλλους).

Ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε στις επόμενες γραμμές.

Χάλασαν τον κόσμο με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και τελικά επικράτησε ο Ρέππας και η παρέα του.

Χθες μου έλεγε φίλος φορτηγατζής ότι για δρομολόγιο Κόρινθος-Καλαμάτα το κόμιστρο είναι 50 ευρώ από τα οποία τα 20 είναι το καθαρό του κέρδος, δηλαδή το μεροκάματό του.
Ο συγκεκριμένος φορτηγατζής, δυστυχώς γι΄ αυτόν δουλεύει μόνος του και δεν μπόρεσε να μπει σε καμία από τις εταιρείες που δημιουργήθηκαν. Και μια και ο λόγος για εταιρείες, φήμες λένε (όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά για να αποφύγουμε και τις μηνύσεις λέμε τη λέξη φήμες) ότι τις πρώτες άδειες με αποκλειστικότητα το λιμάνι του Πειραιά τις πήρε σύζυγος γνωστής πολιτικού που πασχίζει να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Αλήθεια γιατί οι έγκριτοι δημοσιογράφοι (βλέπε και φερέφωνα) δεν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν το ποιοι ως τώρα έχουν δημιουργήσει ήδη εταιρείες με αρκετές ή και πολλές ίσως νταλίκες;

Να πάμε στους γιατρούς; Όλοι θυμόμαστε τον Λοβέρδο και τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο να περιδιαβαίνουν τα κανάλια και να μας διαβεβαιώνουν το πόσο άδικο είχαν οι απεργοί γιατροί και ότι θα βρίσκουμε γιατρό ότι ώρα θέλουμε, όποια μέρα θέλουμε και όπου τον θέλουμε!

Το αποτέλεσμα σήμερα, και το ζούμε όλοι μας, είναι ότι οι ουρές στα ΙΚΑ τριπλασιάστηκαν, οι πολίτες εξυπηρετούνται με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση απ΄ ότι πριν, τα κατά γειτονιά (ομιλώ για την Αθήνα που ζω) σημεία θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καταργήθηκαν και…και…και ένα σωρό ακόμα επιπρόσθετες ταλαιπωρίες.

Στους φαρμακοποιούς; Στους οδοντίατρους; Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις έτσι που τα κάνανε οι πράσινοι εγωιστές ειδήμονες!

Να θυμηθούμε όταν ο Ρέππας κι ο Σηφουνάκης επιχορηγούσαν τις άγονες γραμμές με 2.800.000 ευρώ παρακαλώ. Μια εταιρεία πήρε την επιχορήγηση. Βγήκε τότε ο Βγενόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκείνος τις ίδιες γραμμές τις ζητούσε χωρίς καμία επιδότηση, καταγγέλλοντας ότι κάποιοι κονόμησαν. Ο πολύς Ρέππας τότε, ανέθεσε στο Γενικό Επιθεωρητή Ρακιντζή τη έρευνα της υπόθεσης. Σε τρεις μέρες, ναι καλά διαβάζετε, σε τρεις μέρες βγήκε το πόρισμα ότι όλα έγιναν νομιμότατα.

Λεπτομέρεια: ο καταγγέλλων Βγενόπουλος δεν εκλήθη ποτέ να καταθέσει τα στοιχεία που όπως λέει ο ίδιος έχει. Φυσικά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε και το θέμα έλαβε αισιότατον τέλος, ανεβάζοντας κατακόρυφα βέβαια τα εισιτήρια, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά.

Και θέτω ένα ερώτημα: Σε ποιο από τα παραπάνω επαγγέλματα, το άνοιγμά του βοήθησε τον πολίτη;

Γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να τα ψάξουν και να μη  πετάνε κορόνες στο γυαλί;

Και αν έχουν στοιχεία για τους όποιους μαντράδες που κάνουν κομπίνες, να πάνε στον εισαγγελέα, διαφορετικά να σιωπήσουν.

Κανένα επάγγελμα δεν ανοίγει για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Και αν κρύβονται εταιρικά συμφέροντα, αυτό να ερευνήσουν τα φερέφωνα και όχι να την «πέφτουν» εκ του ασφαλούς τη μία στους νταλικέρηδες, την άλλη στους γιατρούς, την  παράλλη στους φαρμακοποιούς, την επομένη στους ταξιτζήδες και αύριο «κύριος οίδε» σε ποιους, με σκοπό τι άραγε;

Και κάτι τελευταίο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας.

1) Το 10% που κόβει το εφ΄άπαξ των υπαλλήλων, σημαίνει ότι κάνουν παρακράτηση 10% αναδρομικά από την ημέρα πρόσληψης ενός εκάστου δημοσίου υπαλλήλου. Και αν δεν τόχετε καταλάβει ακόμα, τούτο σημαίνει ότι το επικοινωνιακό ΠΑΣΟΚ κάνει χρυσές δουλειές.

2) Είναι αλήθεια ή όχι, ότι η Βάσω Παπανδρέου λίγες μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ πήγε στον Παπακωνσταντίνου και του ζητούσε να πάρει επειγόντως μετρά κι εκείνος λέει την κοίταζε σαν ούφο;

3) Είναι αλήθεια ή όχι ότι το Φλεβάρη του 2010 ότι  ο Πούτιν σου έδινε δάνειο με αντάλλαγμα γεωργικά προϊόντα με πρώτη δόση 25 δις. κι εσύ αρνήθηκες αφού είχες ήδη συμφωνήσει πολύ πριν τις εκλογές με τον πόρνο Στρος Καν να μας ξεπουλήσεις;

Και αν είναι αλήθεια όλα τούτα, που είναι, γιατί εξακολουθείς να κάνεις τον Κινέζο και κατηγορείς την προηγούμενη κυβέρνηση;

ΥΓ. Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, παραθέτουμε τα σχετικά link,
http://www.elzoni.gr/html/ent/904/ent.7904.asp  (29/03/2011)

http://www.elzoni.gr/html/ent/706/ent.9706.asp  (24/05/2011)

http://www.elzoni.gr/html/ent/382/ent.10382.asp  (11/06/2011)

http://www.elzoni.gr/html/ent/856/ent.10856.asp  (27/06/2011)

που πρώτοι μέσα από την Ελεύθερη Ζώνη δημοσιεύσαμε για ότι έχει να κάνει με τον Καραμανλή. Πολύ μετά, τα ΝΕΑ, η REAL, το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και πολλά ακόμα μέσα ασχολήθηκαν με το θέμα. Αλλά εμείς εδώ στην elzoni.gr δεν είμαστε μεγαλοεκδότες….
Αλήθεια, με την ιστορία Καραμανλή και με ότι έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, γιατί ο Σαμαράς αλλά και ολόκληρη η ΝΔ ακόμα σιωπά;

Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο ( βλέπε Συγγρού) βασιλεύει…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λες το όνομα αυτού που πήρα αδειες φορτηγών;
Έτσι που γράφεται, μοιάζει νάναι ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας.
Κάπως θα έπρεπε να ανταμοιφθεί η ψήφιση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ πέρυσι το Μάιο.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΑΥΓΕΡΙΝΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ... ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΟΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ!!!