slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την επιστολή του ΔΟΥΚΑ για τους υπαίτιους του χρέους, γιατί την αποκρύψατε;;

20 Ιουλίου 2004 - «Τα ταμεία είναι άδεια, υπάρχουν κρυφά χρέη»

«Οπως διαγράφονται τα ταμειακά έσοδα/έξοδα για την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2004, το “ταμειακό” έλλειμμα ήταν της τάξεως των 7,4 δισ. Για το εξάμηνο Ιανουάριος- Ιούνιος 2004το “ταμειακό” έλλειμμα αυξήθηκε στα 12,14 δισ. ευρώ. Οπως και να έχει το θέμα, εκτιμώ πως το δωδεκάμηνο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από τα ανοίγματα του εξαμήνου. Δηλαδή, το ταμειακό “άνοιγμα” μπορεί και να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώή το 11% του ΑΕΠ!

Οι υπερβάσεις στις πρωτογενείς δαπάνες θα ξεπεράσουν αυτές που προβλέπονται στον τακτικό προϋπολογισμό κατά 2,9 δισ. ευρώπερίπου.

Δηλαδή, οι πρωτογενείς δαπάνες για το 2004 μπορεί να ξεφύγουν και από τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (32,8 δισ.) και να φθάσουν στα 36 δισ.

Και οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν από τα 9.750 ευρώ στα 10.700 δισ. ευρώ ετησίως.

Δηλαδή, κατά μίακάπως πρόχειρηπρόβλεψη, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2004 μπορεί να υπερβεί και το 6% του ΑΕΠ! - χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι ελάχιστες από τις πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα εμφανίζονται ως πρωτογενείς δαπάνες. Παραλάβαμε “άδεια ταμεία”!

Δηλαδή, παραλάβαμε επίσημο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που στο τέλος του Φεβρουαρίου 2004 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ και κρυμμένες υποχρεώσεις .


Σε αυτό το επίσημο χρέος πρέπει να προστεθούν και μη σωστά καταχωρισμένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που υπερβαίνουν τα 8,5 δισ. ευρώ όπως για:

* τα φάρμακα (2,2 δισ. ευρώ), * το ταμείο νομικών (400 εκατ.), * για τα “νέα τοκομερίδια” (6 δισ., τώ ρα περίπου 5 δισ.), * τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα (800 εκατ.).

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία (της τάξεως των τουλάχιστον 2 δισ। ευρώ) για τις μισθολογικές προαγωγές των συνταξιούχων αξιωματικών των ΕΔ που αποστρατεύθηκαν προ του 2000 (ύψους περίπου 1 δισ.ευρώ) και τα χρέη προς τους ΟΤΑ (1 δισ.).

Δηλαδή,κληρονομήσαμε χρέη ύψους τουλάχιστον 199,5 δισ। ευρώ και επιπλέον περίπου 11 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο!».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ λοιπόν, λέει η επιστολή ΔΟΥΚΑ: 199,5 δις χρέος + 11 δις εγγυημένα δάνεια + 10,7 δις τόκους ετησίως ( άρα 10,7 επί 6 έτη ΝΔ 64,2 δις) + 28 δις στις τράπεζες =

ΣΥΝΟΛΟΝ 302 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ


Και αυτή την επιστολή το ΒΗΜΑ τη δημοσίευσε.
Αυτή όμως κρύφτηκε επιμελώς από τα χουντοπράσινα κανάλια.
Να δούμε εσείς που θα κρυφτείτε ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν μας νοιαζει ποιος και τι. πρασινοι και μπλε κατεστρεψαν την ελλαδα. κονομησαν,παρανομησαν,διορισαν,εταξσν. ντοματες και γιαουρτια ,φυλακη στα λαμογια.