slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Πανηγύρια στο Αιγαίο»


Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πανηγύρια στο Αιγαίο» του Γιώργου Πίττα στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού του Αιγαίου, στο Lefkes Village Hotel, στις Λεύκες Πάρου.
Στη συνέχεια θα γίνουν τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης-πολυθεάματος «Πανηγύρια στο Αιγαίο» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, και θα ακολουθήσει πανηγυράκι με τσαμπούνες (http://simadiatouaigaiou.wordpress.com/).
Το Σάββατο λοιπόν, 23 Ιουλίου 2011, στο Lefkes Village Hotel, στις Λεύκες Πάρου.

Δυο λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το1954.
Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris 8 (Vincennes).
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας του «Νέου Κατοικείν» που από το 1980 έως το 2000 συνέβαλλε στην ανάπτυξη του ελληνικού σχεδιασμού στο χώρο του επίπλου.
Από το 1995 μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Πάρου όπου στο ορεινό χωριό Λεύκες, διατηρεί την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα Lefkes Village. www.lefkesvillage.com.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με δράση σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού.
Το 2007 εκδόθηκε το βιβλίο του, «Σημάδια του Αιγαίου», μια μελέτη και καταγραφή του πολιτισμού των νησιών του Αρχιπελάγους, εκδόσεις Ποταμός.
Το 2008 το βιβλίο «Πάρος, οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο», μια έκδοση για τον εναλλακτικό και πολιτιστικό τουρισμό της Πάρου.
Το 2009 παρουσίασε το λεύκωμα της «Αθηναϊκής ταβέρνας», μια έκδοση που απεκόμισε θερμές κριτικές.
Κατά τις περιηγήσεις του στα νησιά του Αιγαίου παράλληλα με τις έρευνές του, συμμετέχει σε συνέδρια και συνεργάζεται σε δράσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, γύρω από θέματα τοπικών λαϊκών πολιτισμών.
Από το 2010 επανεξελέγη στο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

Πηγή: Από τη σελίδα ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: