slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΟΣ: Η «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΨΗ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Εικόνα πρωτοφανούς εγκατάλειψης λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας βιώνει το νησί της Σύρου, έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Η κυβερνητική λαίλαπα, στο πέρασμά της, ισοπεδώνει τα πάντα. Η εγκατάλειψη του συνόλου των νησιών μας συμπαρασύρει και τη Σύρο, αφού:

Από τα μέσα Ιουλίου, η Σύρος, θα είναι η μοναδική έδρα Περιφέρειας που δεν θα έχει αεροπορική σύνδεση. Εν μέσω της τουριστικής περιόδου διακόπτονται οι πτήσεις με την Αθήνα με τραγικές συνέπειες για την οικονομία του νησιού. Οι κυβερνητικοί και αυτόδιοικητικοί παράγοντες αδιαφορούν ή – στην καλύτερη περίπτωση – περιορίζονται σε χλιαρές διαμαρτυρίες για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Το νοσοκομείο Σύρου αντιμετωπίζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα λόγω της υποστελέχωσής του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αναξιοποίητο μένει κομμάτι της νέας πτέρυγας.
Η επιχειρηματικότητα βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, τα «λουκέτα» διαδέχονται το ένα το άλλο στις επιχειρήσεις και η ανεργία καλπάζει.
Το Νεώριο Ναυπηγείο Σύρου, η βαριά βιομηχανία της περιοχής αντιμετωπίζει την κυβερνητική αδιαφορία, αφού το κράτος δεν του καταβάλλει τα χρωστούμενα από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και δεν υπάρχει σχέδιο στήριξής του.
Οι ελπίδες για τη θερινή οικονομική ανάκαμψη λόγω του τουρισμού αποδεικνύονται φρούδες. Οι Έλληνες τουρίστες, κύριοι επισκέπτες του νησιού, αναζητούνται ακόμα. Οι αλλεπάλληλες μειώσεις του εισοδήματός τους λόγω των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων και το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και φορολογικών επιβαρύνσεων τους απομακρύνει από τους τουριστικούς προορισμούς.
Τα έργα υποδομής δεν προχωρούν. Από τα τέλη του 2009 έχει να μπει πέτρα πάνω σε πέτρα. Οι πόροι του ΕΣΠΑ παραμένουν αναξιοποίητοι.

Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» παραμένει διαρκώς κοντά στους πολίτες, εντοπίζει τα προβλήματα και καλεί κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, προτού να είναι πολύ αργά…

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Μάκης Δαδάος και
Γιώργος Παπαμανώλης
Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: