Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Μ. Κεφαλογιάννης (απ' τους καλύτερους της ΝΔ) : Το χρέος έχει πατέρα και τον λένε Αντρέα (βίντεο)

Ομιλία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Βουλή την 19-12-2010 για τον προϋπολογισμό του 2011. (από τα πρακτικά της Βουλής)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.


Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι.....

το χρέος. Τι να κάνουμε τώρα; Έτσι μας το είπε ο Μανώλης Δρεττάκης. Σήμερα, με βάση τις ρήσεις της σημερινής Κυβέρνησης ξεπερνά τα 330 δις ευρώ.


Παρέλαβε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ το 1981 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημιούργησαν άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν η πρώτη φορά, που μετά τη χαμένη δεκαετία του ’80, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα, για να καλύψουν τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80.


Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δημιούργησε και αυτή από το 2004 μέχρι το 2007 πρωτογενή πλεονάσματα. Τα μόνα ελλείμματα που υπήρξαν, ήταν του 2007, του 2008 και του 2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι άλλα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά η Νέα Δημοκρατία και όλες οι κυβερνήσεις πριν από το 1981 χρέωσαν τον Έλληνα πολίτη με 12 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ας απολογηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά οι κυβερνήσεις για το πού δημιουργήθηκε το χρέος. Ας απολογηθούν για τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν παραδώσαμε εμείς, ή τα 315 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους που έχει δημιουργηθεί.


Εάν δεν πιστεύετε εμένα, θα σας διαβάσω τι έλεγε στο βιβλίο του ο Γεράσιμος Αρσένης. Είναι μία πολιτική κατάθεση. Ελπίζω να μην δημιουργήσω ενδοοικογενειακό πρόβλημα με την κυρία Λούκα Κατσέλη, με αυτά που θα πω. Έλεγε ο κ. Αρσένης: «Η δυναμική των πραγμάτων τους πρώτους μήνες οδήγησε στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καμία ιεράρχηση με γνώμονα την οικονομική μας αντοχή».


«Η κατάσταση από το 1981 έως τον Ιούλιο του 1982 χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο. Έτσι, είχαμε μια σειρά αποφάσεις υλοποίησης προεκλογικών υποσχέσεων». Παρακάτω: «Από την άνοιξη του 1982 οι δείκτες αποδείκνυαν ότι βασικά οικονομικά μεγέθη ξέφευγαν από τον έλεγχο». Και καταλήγει: «Είχαμε ακολουθήσει πορεία που θα μας οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο». Αυτό δηλαδή που κάνατε τότε. Αυτό το είπε το 1985, λίγο πριν από την υποτίμηση.


Και επειδή με ρωτάτε, θα σας πω και τι είπε για την υποτίμηση. Για την υποτίμηση είπε: «Είναι η πρώτη φορά που σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε υποτίμηση μέρα-μεσημέρι και κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια δραχμές εκείνη την εποχή».


Αυτά, λοιπόν, έκανε τότε η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, όπου κάθε πέντε μέρες έκανε ένα δάνειο και που είχε την πρόνοια να στείλει και τότε το λογαριασμό στο 1990, διότι πλήρωνε μόνο τόκους και το κεφάλαιο, όπως και οι κυβερνήσεις του Σημίτη, το άφηναν να το πληρώσουν οι ερχόμενες γενιές, οι ερχόμενες κυβερνήσεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το χρέος. Αυτό είναι το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ.


Επειδή μας εγκαλέσατε, κύριε Γείτονα, ότι είμαστε αμετανόητοι, θα σας χαρίσω αυτήν τη φωτογραφία του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου πρόσφατα με σηκωμένη τη γροθιά στη διαδήλωση που έκανε η ΓΣΕΕ -γιατί πίσω γράφουν τα πλακάτ «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό»- δίπλα του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και όλα τα επίλεκτα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αγωνιζόσασταν για να μην κάνει καμιά μεταρρύθμιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Γιατί αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κόμμα -αφού προκαλείτε και θέλετε απαντήσεις- είναι το κόμμα που δεν είχε το περίσσευμα καρδιάς να ψηφίσει ούτε το νόμο για την εγγύηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ.


Και έχουμε ψηφίσει εμείς σήμερα παραπάνω από τα μισά νομοθετήματα των δικών σας κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.


Μην μας εγκαλείτε, λοιπόν, γιατί την περίοδο ’90-’93 πληρώσαμε 19 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τόκους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τη χαμένη δεκαετία του ’80 και την περίοδο του Κώστα Καραμανλή πληρώσαμε άλλα 62 δισεκατομμύρια ευρώ.


Αυτό, κύριε Εισηγητά του ΠΑΣΟΚ, είναι η απάντηση γιατί ενώ παραδώσατε το 2004 180 δισεκατομμύρια ευρώ, παραλάβατε 280 δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί τα 62 ήταν τόκοι, τα 10 ήταν τα χρέη των Ενόπλων Δυνάμεων, που όπως λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκαν από το 1996 έως το 2004, αλλά ο λογαριασμός στάλθηκε να πληρωθεί το 2004, είναι τα 6 δισεκατομμύρια των νοσοκομείων και μια σειρά από λογιστικές εγγραφές μέσα στο δημόσιο χρέος. Πρωτογενή, λοιπόν, ελλείμματα όλες οι κυβερνήσεις, εκτός από ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δημιουργήσει. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ και να τελειώσει αυτή η ιστορία άπαξ και δια παντός.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταθέτει έναν προϋπολογισμό και επαίρεται ο παριστάμενος Υπουργός ότι είναι ο μόνος προϋπολογισμός που τηρήθηκε κατά γράμμα. Αυτό μόνο ως απειλή μπορούμε να το εκλάβουμε. Και αυτό γιατί; Διότι από την ημέρα που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό πέρσι, η Κυβέρνηση έβαλε 10 δισεκατομμύρια έκτακτα μέτρα για να ισορροπήσει και να ισοσκελίσει τον προυπολογισμό.


Άρα, μας φέρνει άλλον ένα ψεύτικο προϋπολογισμό σήμερα. Μας απειλεί ότι θα φέρει έκτακτα μέτρα, κυρίως το Μάρτιο που θα προσπαθήσει να εκταμιεύσει την τέταρτη δόση άλλων 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτή τη φορά.


Αυτό γιατί, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ; Ψηφίσατε το Μνημόνιο. Ξέρετε τι ψηφίσατε; Πραγματικά, κύριοι συνάδελφοι, έχει κανείς ξεφυλλίσει το Μνημόνιο από εσάς να δει το ψήφισε; Όλα όσα ψηφίσαμε μπορεί να τα βρει κανείς σε πέντε σελίδες. Στη σελίδα 1349 έως 1354 του ν.3845/2010, δηλαδή για το Μνημόνιο. Εκεί τι μας λέει;


Μας λέει ότι μέχρι το 2014 οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβάνω και τα αναθεωρημένα Μνημόνια, θα πληρώσουν 36 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Πέρσι που στέγνωσε η αγορά, που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγήθηκε στην εξαθλίωση, η νεολαία στην ανεργία πληρώσαμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Τι λέει ο πίνακας, όχι ο δικός μας, όχι της Νέας Δημοκρατίας, όχι του Αντώνη Σαμαρά, ότι του Εισηγητή μας, όχι του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, αλλά αυτός που ψηφίσατε δια της ψήφου σας;


Λέει λοιπόν, ότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ, που δεν το προέβλεπε ο Προϋπολογισμός του 2010 και πληρώσαμε 800 εκατομμύρια ευρώ. Για καύσιμα, τσιγάρα και ποτά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή του 13ου και 14ουμισθού 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Για μείωση συντάξεων, δηλαδή μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης πληρώσαμε 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Προς δόξα της ανάπτυξης μειώσαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ.


Φέτος, έχετε ψηφίσει εσείς, οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και πρώην στελέχη της δικιάς μας παράταξης να πληρώσουμε με βάση το Μνημόνιο 9,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το λογιστικό τρυκ, γιατί δεν μας έχει πια εμπιστοσύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση, να ενσωματώσουμε τις εγγυήσεις του δημοσίου που καταπίπτουν, που είναι κυρίως εγγυήσεις του δημοσίου, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 6 έως 8 δισεκατομμύρια, θα πληρώσουμε φέτος 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Τρείς φορές παραπάνω από ό,τι πληρώσαμε πέρσι. Το 2012 θα πληρώσουμε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2013 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2014 θα πληρώσουμε 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ.


Μπορεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα αυτή να αντέξει αυτή την αφαίμαξη; Είναι δυνατόν να προσπαθούμε με φορολογικά μέτρα να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας;


Οικονομία και διέξοδος στο αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανερμάτιστη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του «λεφτά υπάρχουν», υπάρχουν εκατομμύρια, υπάρχουν δισεκατομμύρια, των δηλώσεων ακόμα και μετά την ανάληψη της εξουσίας, με φορολογικά μέτρα λύση δεν υπάρχει. Μια είναι η λύση. Λύση είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα μπροστά. Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα δεήσει να μας φέρει τον αναπτυξιακό νόμο.


Χαίρομαι που τουλάχιστον μέσα στην απραξία της, δέχτηκε την πρόταση του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας για να είναι η επόμενη Βουλή Αναθεωρητική, εμπράκτως ζητώντας συγγνώμη, κύριε Γείτονα, για τη χωρίς έμπνευση πολιτική του ΠΑΣΟΚ να ναρκοθετήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2007, που αυτό που έπρεπε να κάνει εκείνη η Αναθεώρηση ήταν να βάλει τις οικονομικές βάσεις της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Χαίρομαι πολύ που προς αυτήν την κατεύθυνση συμφωνεί και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο με την ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Είναι άλλο ένα λιθαράκι στα αδιέξοδα που οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς επιστροφή στη μείωση των εισοδημάτων, στη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Είναι ένα προϋπολογισμός που οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε περιπέτειες, σε εξαθλίωση και σε περιθωριοποίηση.


Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε
Από Δεξί Εξτρέμ


Δεν υπάρχουν σχόλια :