slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου:“Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε”


καταλήγει η εισήγηση που έκανε η Θεματική Ομάδα για το Μεσοπρόθεσμο στη λαϊκή συνέλευση στην Πλατεία Συντάγματος.
 Είναι ο δικός μας μονόδρομος. Είναι η απάντηση στο μονόδρομο του Μεσοπρόθεσμου, των Μνημονίων, της Υποταγής στα διεθνή και εγχώρια διαπλεκόμενα πολιτικο-οικονομικά κέντρα αποφάσεων, στην Κοινωνική Εξαθλίωση που απεργάζονται, στο Ξεπούλημα του Πλούτου της πατρίδας που τ΄ όνομα της ξετσίπωτα καθημερινά καπηλεύονται.


Η 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου, δεν είναι μια ακόμη απεργία στην οποία μας καλούν  οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων, δεν είναι μια ακόμα πορεία, είναι  η μάχη μας για ζωή, αυτοδιαχείριση, αξιοπρέπεια.

Τούτη την ώρα που ο λαός, ο κάθε εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο μικρομεσαίος δέχονται την μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά επίθεση, την ώρα που υποθηκεύεται η χώρα και το μέλλον των παιδιών μας, με την επίμονη επιλογή για χωριστές συγκεντρώσεις, οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού εμφανίζονται για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων, αναντίστοιχοι των συνθηκών, αδύναμοι να αφουγκραστούν την αγωνία του κάθε πολίτη.

Πρέπει να καταλάβουμε πως το παραμύθι με τα “χρωματιστά πρόβατα” τελείωσε... Οι τσοπάνηδες πρέπει να συλλογιστούν: Κοπάδια ή πολίτες;

Τούτη την ώρα,  την ύστατη έστω στιγμή,  καλούμε τα συνδικάτα του νησιού, το Εργατικό Κέντρο, όλους τους συλλόγους και τα σωματεία, να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση και να συναντηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στους δρόμους, σε κοινές πορείες και κοινά συλλαλητήρια.

Αν πραγματικά θέλουμε να “νικήσουμε”... Αν πραγματικά θέλουμε το μέλλον να είναι διαφορετικό από το παρόν.

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: