slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία»

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», σε ερώτημα, αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά:                                                               Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο

Λέει χαρακτηριστικά: «Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».    Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.                                                          
Επισημαίνοντας  χαρακτηριστικά ότι : όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, υπονοώντας σαφώς ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο.
Για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από τις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνει ότι 
«οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».

Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Όσον αφορά  τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, τα αμφισβητεί λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με "απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης" θέτοντας σαφώς  θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: