slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προβληματισμός των περιφερειακών συμβούλων για τα έξοδα μετακίνησης – Συνεχείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Εσωτερικών


Τον έντονο προβληματισμό τους για την καθυστέρηση έγκρισης και καταβολής των δαπανών μετακίνησής τους, τις οποίες καταβάλλουν εκ των προτέρων οι ίδιοι, εξέφρασαν σήμερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου που έγινε με τηλεδιάσκεψη.


Ένα ζήτημα που αφορά στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων του Νοτίου Αιγαίου, και όπως ειπώθηκε σήμερα «είναι θέμα αξιοπρέπειας» για τους ίδιους, κάνοντας λόγο για «γραφειοκρατικές διαδικασίες που κινούνται στα όρια του παραλογισμού». Τους προβληματισμούς των συναδέλφων του συμμερίστηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σχολιάζοντας το θέμα, θύμισε τις αλλεπάλληλες προφορικές και έγγραφες παρεμβάσεις του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που έγινε και πρόσφατα αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Σε λίγο δεν θα είναι δυνατή ούτε και η απαρτία στις συνεδριάσεις του οργάνου» διαμήνυσε στο υπουργείο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατόν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι να χρηματοδοτούν, ουσιαστικά από τη τσέπη τους, τις συνεδριάσεις του σώματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, που αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη και για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικής Περιφέρειας που καθιστά το πρόβλημα οξύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: