slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενέργειες αξιοποίηση της ναξιακής σμύριδας μετα από 25 χρόνια

Mετά από πολύμηνες προσπάθειες του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη ολοκληρώθηκε η αποστολή δοκιμαστικού φορτίου 20 τόνων σμύριδας από την αποθήκη της Μουτσούνας, προς θυγατρική στην Ολλανδία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, μετά από πολύμηνες προσπάθειες του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη ολοκληρώθηκε η αποστολή δοκιμαστικού φορτίου 20 τόνων σμύριδας από την αποθήκη της Μουτσούνας, προς θυγατρική στην Ολλανδία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ. 

Το δοκιμαστικό αυτό φορτίο σμύριδας που αγόρασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, θα υποβληθεί σε έλεγχο ποιότητας και ομοιογένειας προκειμένου να αξιολογηθεί για παραγωγή βιομηχανικής κλίμακας, με στόχο την αγορά μεγάλης ποσότητας κάθε χρόνο από τους Ολλανδούς Επιχειρηματίες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθήσει  το Ναξιώτικό σμυρίγλι στην αγορά και να προκαλέσει εκ νέου το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών, καθώς η εμπορία και η εξαγωγή της σμύριδας από τη Νάξο έχει σταματήσει για περισσότερο από 25 χρόνια.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό, γιατι εδώ κάτι βρωμάει: Το αγόρασε ο Δήμος; Με ποιανού λεφτά κύριε Μαργαρίτη αγόρασες το σμυρίγλι; Πόσο πλήρωσες; Το σμυρίγλι μετά το πούλησες ή το χάρισες; Με τα λεφτά του κάθε δημότη προικίζεις τους απεραθίτες; Για δώσε απαντήσεις, γιατί αρκετά ως εδώ. Η ανοχή τελείωσε. Θα τα ξαναπούμε. Το θέμα μένει ανοιχτό.