slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβερνητική πολιτική βλάπτει σοβαρά την υγεία


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ
ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Το καταστροφικό «τσουνάμι» του ΠΑΣΟΚ ισοπεδώνει καθημερινά το κοινωνικό κράτος και διασπά την κοινωνική συνοχή.
Από την κυβερνητική «λαίλαπα» δεν γλίτωσε ούτε ο ευαίσθητος τομέας της υγείας. Το ΠΑΣΟΚ με λαϊκισμό και υποκρισία επιδίωξε το 2009 να «καρπωθεί» εκλογικά κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ορισμένες νοσηλευτικές μονάδες και απαξίωσε το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε επί ΝΔ την περίοδο 2004-2009 σε κτιριακές εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.
Αυτοί που φώναζαν για τα «πταίσματα» του χθες, σιωπούν ένοχα και στρουθοκαμηλίζουν στα εγκλήματα που επιτελούν σήμερα.
Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας στα νησιά μας:
  •   Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Σύρου, Νάξου και το σύνολο των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Ιατρείων. Οι κυβερνώντες κλείνουν αφτιά και μάτια στις κινητοποιήσεις στη Ρόδο και στη Πάρο καθώς και στις εκκλήσεις των απελπισμένων κατοίκων των νησιών μας.
  •  Φαρμακευτικοί σύλλογοι αρνούνται να εκτελέσουν συνταγές και γιατροί σταματούν να παρέχουν υπηρεσίες με πίστωση στους ασφαλισμένους γιατί τα Ταμεία τους χρωστούν!!!!!!!
  • Δεν προχωρούν έργα για την Υγεία, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ (2007 – 2013). Μετά από 1 ½ έτος διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ οι νησιώτες μας και το σύνολο του Ελληνικού λαού βιώνει πρωτοφανή οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση της ζωής του.
Συγκεκριμένα:
·          Το νοσοκομείο της Ρόδου βιώνει τις χειρότερες στιγμές του. Κλινικές κλείνουν, εξαντλούνται οι αντοχές στο ηρωικό και υποστελεχωμένο προσωπικό, οι εφημερίες δεν έχουν πληρωθεί , η διοίκηση τελεί υπό παραίτηση και δέχεται πιέσεις από την κοινωνία και «συντροφικά μαχαιρώματα»!!!
·          Στη Σύρο τα αδιέξοδα μεγαλώνουν. Ο διοικητής του νοσοκομείου αντικαταστάθηκε αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση από τους ίδιους τους κυβερνητικούς ομοϊδεάτες του και οι νέοι χώροι από την επέκταση του νοσοκομείου δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως (έργο της περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας).
·          Στη Πάρο η αυτοδιοίκηση και οι φορείς διαμαρτύρονται απεγνωσμένα για την εξαθλίωση του Κέντρου Υγείας. Δυστυχώς είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
·          Το προβληματικό «γαϊτανάκι» συνεχίζεται στη Νάξο, στη Κω, την Κάλυμνο και στο σύνολο των Κέντρων Υγείας και των πολυδύναμων Ιατρείων των νησιών μας.
·           Το Πολυδύναμο Ιατρείο της Λίνδου και του Κορθίου Άνδρου που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2009 λειτουργούν ελάχιστες ώρες ημερησίως.
·          Στο πολυδύναμο Ιατρείο Φολεγάνδρου εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός.
·          Το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας Κω που το κτίριο και ο εξοπλισμός του παραδόθηκαν το Μάιο 2009, δεν έχει στελεχωθεί και δεν λειτουργεί!!
·           Τα έργα για την Υγεία που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και με εθνικούς πόρους, δεν προχωρούν.
·          Φαρμακευτικοί σύλλογοι και γιατροί  σταματούν να παρέχουν στους ασφαλισμένους υπηρεσίες με πίστωση γιατί τους χρωστούν τα ταμεία (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ κ.τ.λ).   
·          Οι κυβερνώντες και η Περιφερειακή αρχή (θυμίζω το τις 2008 συνεδριάσεις έξω από το νοσοκομείο της Ρόδου από «πράσινους» αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τις διαμαρτυρίες από τον κ. Μαχαιρίδη με την περιβόητη «γενειάδα διαμαρτυρίας» που είχε αφήσει) από επαναστάτες έγιναν χειροκροτητές της ισοπέδωσης και της παρακμής!!!
·          Κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ωραιοποιούν παρελκυστικά καταστάσεις, κάποιοι σιωπούν ένοχα και κάποιοι άλλοι με θράσος υπόσχονται «λαγούς με πετραχείλια» (όπως η περίπτωση του Υποδιοικητή της Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου).
·           Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Λοβέρδος αντί να δώσει λύσεις έχει μετατραπεί στον «Βασιλάκη Καΐλα» της κυβέρνησης-θιάσου του ΠΑΣΟΚ. Απειλεί τους ομοϊδεάτες του διοικητές των νοσοκομείων (που οι ίδιοι διόρισαν) με αλλαγές, ομολογώντας την αποτυχία τους.
·           Η Περιφερειακή αρχή του Νοτίου Αιγαίου και οι κυβερνητικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες «ποιούν την νήσσαν». 
·           Τα κυβερνητικά επικοινωνιακά «τρικ» δεν μπορούν να κρύψουν την αποτυχία και την υπολειτουργία του ΕΣΥ.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο ώρα καλούμε όλους τους πρωτευθύνους πολίτες του τόπου και τους φορείς σε ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗΣ προς τη κυβέρνηση με στόχο την άρση των αδιεξόδων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, να πείσουμε τους κυβερνώντες να δείξουν την απαραίτητη μέριμνα για τα νησιά μας. Δυστυχώς, η πρόσφατη αποτυχημένη Πρωθυπουργική εμφάνιση στη Σύρο και η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας μόνο αισιόδοξους δεν μας κάνουν,
γιατί εκτός των άλλων…..
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΥΓΕΙΑ. 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος   

Ε        Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: