slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πορεία συμβασιούχων στο κέντρο της Αθήνας-Ο Αρειος Πάγος δικαιώνει τους προ του 2001 συμβασιούχους

http://www.protothema.gr/files/1//2011/04/14/areios-pagos12.jpgΤους προ του 2001 συμβασιούχους δικαιώνει με σημερινή απόφασή του (η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) ο Αρειος Πάγος. Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε ότι μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που έχουν σχέση εργασίας με το Δημόσιο την περίοδο πριν το 2001. Η απόφαση αφορά μόνο αυτή την κατηγορία "έξυπνων" ων εργαζομένων και όχι όσους "μακάκες" υπέγραψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά το 2001.

Σήμερα, οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, ενώ πολλοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο από το πρωί και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έμαθαν την απόφαση.

Στις 10 το πρωί έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου με αποτέλεσμα η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους γύρω δρόμους να μην έχει προηγούμενο!

Κατά τις 12:00 άνοιξε το ρεύμα ανόδου της Αλεξάνδρας και οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Κοτζιά, μέσω του καθοδικού ρεύματος της Αλεξάνδρας.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασιας, από τις 7.30 πμ.-11.30 πμ, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση έξω από τον 'Αρειο Πάγο.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: