slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάννης Βρούτσης για την υστέρηση εσόδων του Παπακωνσταντίνου

vroutsisvoyli.jpg
«Η παρουσίαση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των οριστικών στοιχείων για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνει παραστατικά την απίστευτη πτωτική τους πορεία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 7.950 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 8.810 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατά - 9,8% ή 860 εκατ. €.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου 2011, παρουσιάζονταιμειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 κατά 9,1% ή 795 εκατ. €.

Η υστέρηση των εσόδων αποτυπώνεται επίσης και στο γεγονός ότι:

- Τα τακτικά έσοδα του Προϋπολογισμού, μειώθηκαν κατά 10,6% (δηλαδή 979 εκατ. €)

- Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 10,8% (δηλαδή 344 εκατ. €)

- Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 12,1% (δηλαδή 691 εκατ. €)».

Όλα αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνουν τον σημαντικό εκτροχιασμό των εσόδων και την ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η καταθλιπτική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και για το μήνα Μάρτιο.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στα έσοδα, τα δυσμενή αυτά αποτελέσματα συνεχώς τον διαψεύδουν, καθώς αντανακλούν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ανάπτυξη, εξακολουθεί να παραμένει όχι μόνο άγνωστη, αλλά και εχθρική έννοια στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: