slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για Αποκλεισμό και φίμωση της μειοψηφίας κατηγορεί ο Κόκκινος Μαχαιρίδη και Κυβέρνηση

kokkinos_1
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
- ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΗ ΣΥΡΟ
- ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΑΝΔΡΟ – ΠΑΡΟ
- ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
- ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σύρος, 23 Μαρτίου 2011
- Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του αποκλεισμού των στελεχών του από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας κ. Παπανδρέου στη Σύρο.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό ήταν επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού ή των «πραιτοριανών» κομματικών στελεχών που διοργάνωσαν μία ακόμα αποτυχημένη φιέστα. Ευθύνες αναλογούν και στην περιφερειακή αρχή που δεν μας ενημέρωσε για την επίσκεψη και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και απέφυγε να μας καλέσει.
- Την ίδια τακτική – την οποία καταγγείλαμε και στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στη Ρόδο – ακολούθησε η περιφερειακή αρχή και στις περιοδείες του περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και του αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσαίου στην Πάρο, στην Άνδρο και του αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηδιάκου στην Κω. Στις συσκέψεις με τοπικούς φορείς στην Πάρο και την Άνδρο, όπου συζητήθηκαν σοβαρά τοπικά ζητήματα, δεν κλήθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Δ. Λοτσάρης και κ. Κ. Μπιζάς αντίστοιχα. Προφανώς η ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει η παράταξή μας στα δύο αυτά νησιά, μετά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, προκαλεί αμηχανία στην περιφερειακή αρχή.
Το ίδιο συνέβη και στην Κω όπου αποκλείστηκε ο περιφερειακός μας σύμβουλος κ. Θ. Βαρκάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κ. Χατζηδιάκου και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί.
- Παρά τις διαμαρτυρίες μας, το υπόμνημα που αποστείλαμε και τη χρονική προθεσμία που θέσαμε, μετά τις προκλητικές και παρελκυστικές δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου, για την παράδοση των γραφείων που προβλέπει ο νόμος, στο σύνολο της μειοψηφίας, στη Σύρο και στη Ρόδο, η αλαζονική περιφερειακή αρχή δεν ανταποκρίθηκε. Μετά από 3 μήνες λειτουργίες του Καλλικράτη, η εκκρεμότητα και η μη τήρηση της υποχρέωσης της περιφερειακής αρχής παραμένει. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η υποκρισία, η ανικανότητα, ο αυταρχισμός της περιφερειακής αρχής και η προσπάθεια αποκλεισμού μας από τα δρώμενα της περιφέρειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι διορισμένοι συμβουλάτορες του κ. Μαχαιρίδη έχουν βολευτεί σε γραφεία, οι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι υποχρεώνονται να περιπλανώνται στους διαδρόμους και να φιλοξενούνται, για λίγα λεπτά, στα γραφεία των υπηρεσιών.
- Σχεδόν τρεις μήνες από τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη», η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), διάδοχος της Ε.Ν.Α.Ε., δεν έχει συσταθεί νόμιμα. Λειτουργεί ως τσιφλίκι των κυβερνητικών περιφερειαρχών, χωρίς εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Στο μεταξύ ο κ. Μαχαιρίδης συμμετέχει στις συσκέψεις, για τις οποίες κανείς δεν ενημερώνεται.
Στους οργανωμένους αποκλεισμούς, στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό, στην πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική και στην οπισθοδρόμηση που βιώνει ο τόπος απαντάμε με τις εναλλακτικές προτάσεις μας, τη διαρκή παρουσία μας και τον αγώνα μας.
Η φίμωση και οι αποκλεισμοί της μειοψηφίας, που εκπροσωπεί σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του Νότιου Αιγαίου, δεν θα περάσει.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: