slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αλήθεια για την χρηματοδότηση του «Παιδικού Σταθμού Χώρας Νάξου»

Την μεγάλη της ικανοποίηση εκφράζει η «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη να ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980.000€. Θυμίζει επίσης ότι το έργο αυτό αποτελούσε όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις σημαντικά αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων της Πόλης της Νάξου.
Βεβαίως ουδείς αμφισβήτησε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε όραμα και πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Νάξου.
Όπως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σχετική απόφαση για την υποβολή του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ελήφθη στην τελευταία κατεπείγουσα.....

συνεδρίαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Νάξου στις 18 Δεκεμβρίου 2010 μετά από τις έντονες πιέσεις της σημερινής πλειοψηφίας προς την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου.

Μάλιστα σε δυο συνεδριάσεις πριν τις 18-12-2010 του Δ.Σ. που αναβληθήκαν λόγω μη απαρτίας η προηγουμένη Δημοτική αρχή έφερνε το έργο με πρόταση να πληρωθεί από χρήματα του Δήμου Νάξου, κάτι που θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για τα οικονομικά του Δήμου.

Συνεπώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η χρηματοδότηση του έργου «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» από το ΕΣΠΑ και όχι από το ταμείο του Δήμου Νάξου αποτελεί καθαρή δικαίωση της νυν δημοτικής πλειοψηφίας, που επέμεινε μέχρι τέλους για τη λήψη της σχετικής.

Όπως είναι μάλιστα γνωστό σε όλους οι σχετικές ενέργειες τότε, από πλευράς του συνδυασμού του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη, έγιναν από τον σημερινό Αντιδήμαρχο Απόστολο Ψαρρά σε συνεργασία φυσικά με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Καλές είναι λοιπόν οι «ικανοποιήσεις» άλλα η αλήθεια πρέπει να λέγεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: