slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Η ΜΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ (3)

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/karam1-425x287.jpgΑπό τον ΠΕΤΡΟ
(Τα προηγούμενα άρθρα είναι εδώ)

Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, παρακολούθηση (άκουσον-άκουσον) από τις πρώτες μέρες των τηλεφώνων του. Χοντρή προβοκάτσια στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων (Κεντέρης, Θάνου- Wada). Όχι σε όλα, πλήρης άρνηση σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης- ακόμα και για τη συγχώνευση των 130 ασφαλιστικών ταμείων σε 6.

Με το κομματικό στρατό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μπροστά, ακόρεστη διεκδίκηση με συνεχείς απεργίες.

Με τον πρωτοφανή αυτό πόλεμο φθάνουμε στο φθινόπωρο του 2007 και την προκήρυξη των εκλογών. Ο συνεταιρισμός λύσσαξε. Τώρα έπρεπε να τα 'δώσει' όλα. Καίνε την Ελλάδα, 200 φωτιές σε μια βραδιά. Τα νταβατζοΜΜΕ στο τόπο του εγκλήματος να αλαλάζουν για το ανύπαρκτο κράτος - με εντολή να μη δείχνουν τίποτε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα αεροπλάνα που υπερίπτανται, μόνο κραυγές διαμαρτυρόμενων απελπισμένων πολιτών. Προπηλακίζουν, πολιτικά, ακόμα και το Μπαρόζο που ήλθε να δει από κοντά τις καταστροφές.

Το αποτέλεσμα; Γνωστό. Η μισή νίκη. 152 Βουλευτές μαζί με τον Τατούλη (σημερινό περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ - το μπλόγκ του οποίου είχε ανακηρυχθεί σε βασικό μετερίζι των νταβατζήδων). Το πρώτο βήμα για το συν/σμό έγινε. Μίσθωση, τώρα, όλων των μέσων και χολερική επίθεση παντού.

Θα αναφέρω επιγραμματικά γεγονότα και ημερομηνίες από τη δεύτερη θητεία.

Φθινόπωρο του 2007, Μαγγίνας - ανασφάλιστος Ινδός κηπουρός (φαντάζεστε να γίνει πρώτο θέμα, για μέρες, ένα τέτοιο ζήτημα σήμερα; Απάντηση και σε όσους από μας 'τσιμπούσαν' διαμαρτυρόμενοι: δίνουν και οι 'δικοί' μας αφορμές).

20/12/07 μέχρι τέλους Ιανουαρίου 2009 Ζαχοπουλιάδα. Μονοθεματικό δελτίο σε όλα τα νταβατζοΜΜΕ. Κομιστής την ημέρα της αναχώρησης για το κρίσιμο ταξίδι του αγωγού στη Μόσχα, υπονοούμενα στη συνέχεια για το αμοντάριστο DVD και σχετικές αθλιότητες στο διαδίκτυο (το τελευταίο χρησιμοποιείται πλέον σαν καθεστωτικό εργαλείο για τις πιο χυδαίες επιθέσεις).

28/1/08 Πέφτει η πρώτη κολώνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.( θυμηθείτε τις χυδαιότητες που προηγήθηκαν -Βαβύλης, Γιοσάκης, Παντελεήμων, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - έπρεπε να φύγει από τη μέση το μεγάλο 'εμπόδιο'.)

7/2/08 Εκλέγεται (μέσα από μεγάλο παρασκήνιο) ο Ιερώνυμος.

3/4/08 Όχι στο Βουκουρέστι -ΝΑΤΟ

22/4/08 Αποβολή από το Κιότο - τή συνδρομή του καθηγητή Λάλα (το αναφέρω σαν παράδειγμα υπονόμευσης σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους μηχανισμούς).

Η οικονομική κρίση έχει εν τω μεταξύ χτυπήσει. Το πετρέλαιο στα 135 $.

Απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων.

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: COSCO GO HOME.

Αύγουστος 2008. Υπόθεση Μανούση -Παυλίδη. Ένα στέλεχος της Ν.Δ. μισθώνεται για να προβεί σε καταγγελίες.

Σεπτέμβριος του 2008. Στήνεται το Βατοπέδι που κρατά μήνες.

29/9/08 Διαγραφή Δαιλάκη. Μένουν 150 + Τατούλης. Χαράς ευαγγέλια για το συνεταιρισμό.

Σκάνε τα πρώτα γκάλοπ με προβάδισμα ΠΑΣΟΚ.

6/10/08 επιστρέφει ο Δαιλάκης. Αφρίζει ο συν/σμός. Για να αποτρέψουν την επιστροφή είχαν επιστρατεύσει μέχρι και την Μπεζεντάκου, που 'απευθύνθηκε' με επιστολή στον Πρωθυπουργό.

15/10/08 Παραιτούνται δύο δικαστές γιατί 'παρεμποδίζονται' στην έρευνά τους για το Βατοπέδι.

6/12/08 Δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν προσθέτω τίποτα. Θυμόμαστε όλοι τα γεγονότα.

Σε λίγες μέρες επίθεση, με καλάσνικοφ, σε κλούβα των ΜΑΤ μέσα από το 'άσυλο' του Πολυτεχνείου.

Ιανουάριος του 2009. Αγροτικές κινητοποιήσεις - μπλόκα. Το ΠΑΣΟΚ χλευάζει τα 'ψίχουλα' των 500 εκατομμυρίων που δίνει η Κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών. Ο Γιώργος υποδέχεται, αν μέσω δακρυγόνων, τους αγρότες που έφερε το κόμμα από την Κρήτη, για να πορευθούν στο Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας περισσότερα.

22/2/2009 Απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ευρωεκλογές. Ο πόλεμος απέδωσε. Τη βοηθεία εκατοντάδων χιλιάδων Νεοδημοκρατών, που δεν προσήλθαν στην κάλπη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά. Το μεγάλο βήμα για το συν/σμό έγινε.

Θυμίζω εδώ, πως στη δεύτερη κυβερνητική θητεία ο Κ.Κ. είχε φροντίσει να τοποθετήσει τον Αντώνη Σαμαρά στο προνομιακό Υπουργείο πολιτισμού, ολοκληρώνοντας, με τους πιο ευνοϊκούς όρους, την πολιτική του επαναφορά.

Ακολουθεί το πικρό καλοκαίρι του 2009 με τον Κ.Κ. να πολεμά (με λίγους), χωρίς θερινές διακοπές, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να κατευθύνει τη κυβέρνησή του. Τα ΜΜΕ μιλούν για ανύπαρκτο Πρωθυπουργό (αυτά που με τόση 'κατανόηση' χειρίστηκαν τις ατέλειωτες διακοπές εν μέσω κρίσης του ΓΑΠ το περασμένο καλοκαίρι).

Ο ΓΑΠ διακηρύσσει τον εκβιασμό των εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
21/8/09 Καταστρεπτικές φωτιές στην Αττική.

Προκήρυξη εκλογών... Μόνος, σχεδόν, ο Κ.Κ. δίνει τον προεκλογικό αγώνα

Λέει την αλήθεια προεκλογικά. Απέναντι ο ΓΑΠ με τις 'αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό' και 'τα λεφτά υπάρχουν'. Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση, αμέσως μετά την πλειοδοτική εμφάνιση στη ΔΕΘ του ΓΑΠ, ο επίτροπος Αλμούνια καυτηριάζει την ανευθυνότητα. Για να λάβει την 'περήφανη' απάντηση από το κίνημα: και ποιος είναι ο Αλμούνια, ένας κοινοτικός υπάλληλος που τον ανήγαγαν σε ισότιμο συνομιλητή οι ανίκανοι Υπουργοί της Ν.Δ.. (αλήθεια πως σας ακούγονται τα παραπάνω σήμερα που οι Υπουργοί τρέμουν μπροστά στους υφισταμένους του σημερινού Αλμούνια - Όλι Ρέν;)

Ο συνεταιρισμός πανηγυρίζει. Η Ν.Δ. στην πιο ταπεινωτική της ήττα αλαλάζουν (τον χαρακτηρισμό τον υιοθετούν και πολλοί της από δω πλευράς - για προφανείς λόγους)

Στο επόμενο, τα πανηγύρια των νταβατζήδων και οι δικαιολογημένες αμέλειες της ΝΔ τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009...

Δεν υπάρχουν σχόλια: