slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ"!

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/07/olympia.jpg

Αυτή η δήλωση του που αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ, είναι η επιτομή της πολιτικής κατάστασης όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Εξηγεί ως ένα σήμείο και το θέατρο με τους πολιτικούς αρχηγούς αφού η αναζήτηση "συνενόχων" είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το άσχημο είναι ότι δίνει και μία ερμηνεία στην ανεξήγητη δήλωση Σταϊκούρα που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο στο διαδίκτυο, ικανοποίησε όμως την ελίτ και τους βαρώνους.
Έχουμε λοιπόν ακόμα μία προσπάθεια να συρθεί ο Σαμαράς σε "συναίνεση" για να μην πέσει μονόπαντα το κρίμα.
Φυσικά ο Σαμαράς δεν έχει κανέναν λόγο να πάρει μερίδιο της ευθύνης.

Ποιό είναι όμως το προφίλ αυτών που τον πιέζουν;

Σίγουρα αυτοί που έχουν σκελετούς στην ντουλάπα.

Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η χειρότερη οικονομική καταστροφή θα έχει ένα ευεργετικό αποτέλεσμα: Το ξήλωμα του σάπιου συστήματος της διαπλοκής. Την κατάρρευση του ιδεολογικού υπόβαθρου της λαμογιάς. Αυτό που είναι γνωστό ως "σύστημα ΠΑΣΟΚ", με τις νεώτερες εκφάνσεις του. Τον εκσυγχρονισμό, την αρνησιπατρία, τους μαντελοτσουκάτους, τους συνεργάτες του ναζιστικού κεφαλαίου.

Τους πανίσχυρους των ΜΜ"Ε" που σέρβιραν τσόντα, λάιφ στάιλ, γκλαμουριά και ενοχικά σύνδρομα σε όποιον "τολμούσε" να εκφράσει την αγνότερη μορφή ανιδιοτέλειας: Τον Πατριωτισμό. Την αφιέρωση σε μία ανώτερη αξία, στο σύνολο. Στην κοινωνία ολόκληρη και όχι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο κύριος Παπανδρέου λοιπόν θα πρέπει να τραβήξει ΜΟΝΟΣ του αυτόν τον δρόμο, με τους φυσικούς του συνενόχους. Τους σφαγείς του Κοσσυφοπεδίου, τους προδότες των Ιμίων, τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, τα
ιδεοληπτικά κατάλοιπα του υλισμού και της ιδιώτευσης. Τους επίορκους της Siemens, τους χρηματισμένους από την Εργένεκον, τα βαποράκια των υποβρυχίων, των εξοπλιστικών και των αεροπλάνων, που ξαφνικά βρισκόντουσαν στα πόστα της παιδείας "χωρίς βασικούς τίτλους σπουδών" για να απειλούν την Χαρά, να προάγουν τον κεμαλοναζισμό, τον νέο μεσαίωνα που ευαγγελίζονται τα αφεντικά τους.

Οι αποκαλύψεις από τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου που θα φέρουμε στο φως αυτή την εβδομάδα θα δώσουν γλαφυρά το ποιόν τους. Τους τρόπους με τους οποίους κινήθηκαν εδώ και δεκαετίες με σκοπό την εκποίηση του πλούτου αλλά κυρίως, τον υποβιβασμό της μοναδικής ελπίδας για ένα όμορφο αύριο: Του Ελληνικού πολιτισμού. Του φωτός που διαχρονικά αυτά τα χώματα οφείλουν να είναι θεματοφύλακες. Το φως που διαχέεται για να διαλύει την αμάθεια, τον φασισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σεβασμό για τη μητέρα Γη, για το παιδί, για την γυναίκα.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα, οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτή την απόπειρα συλλογικής ευθύνης. Είναι άλλωστε η μοναδική ευκαιρία για μια πραγματική αναγέννηση. Μέσα από τις οικονομικές στάχτες, οφείλουμε να δημιουργήσουμε το ταμπούρι για τον αγώνα που έρχεται.

Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !,
ξεσπέρμεψέ το , χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.

Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα

Και να είστε σίγουροι, ότι θα τα πάρουμε ΟΛΑ πίσω. Κυρίως θα πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας, την αυτογνωσία μας, την ευθύνη μας να ξανασκορπίσουμε φως. Για όλους τους αδύνατους που το περιμένουν σε κάθε γωνιά της Γης. Το οφείλουμε σε αυτούς που ο Βερέμης δεν μπορεί να εξηγήσει την θυσία τους με τις "υλικοτεχνικές" αιτιάσεις της ιδεοληψίας του. Το ομολόγησε άλλωστε, αφού ξόδεψε ώρες για να εξηγήσει τους λόγους που η κάθε κάστα του ΄21 ξεσηκώθηκε ενάντια στον σουλτάνο: Άλλος για να μειώσει την φορολογία του, άλλος για να αυξήσει τα έσοδα του, κλπ κλπ κλπ,

και αφού τελείωσε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ(!!)

Κύριε καθηγητά, στους τελευταίους στίχους είναι η απάντηση:

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα

http://olympia.gr/2011/03/13/resurrection-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια: