slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μιχελάκης για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και την κατάθεση της πρότασης "Ζάππειο 2"


http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/02/Mihelakis1.jpgΤις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου αναμένει η ΝΔ για να τοποθετηθεί και επίσημα επί των θεμάτων του ελληνικού χρέους και του μέλλοντος της ευρωζώνης, ενώ αμέσως μετά θα υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που κωδικοποιείται ως "Ζάππειο 2".


Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τα όσα διημείφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες κατηγόρησε την κυβέρνηση για "κρυφή ατζέντα" που προβλέπει και νέα σκληρά μέτρα και παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

"Έχουμε πει κατ΄αρχήν ότι είμαστε κοντά στην πρόταση Μπαρόζο - Ρομπάι. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω σε προτάσεις. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σα να έλυσε το πρόβλημα. Όμως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Πιστεύουμε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα, θα μελετήσουμε τις αποφάσεις και θα τοποθετηθούμε", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του το Σάββατο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. "Ο κ. Σταϊκούρας είναι μέσα στη γραμμή. Ο τρόπος με την οποία παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του το Σάββατο δεν απηχούν στην πραγματικότητα", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Ο κ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί με θετικά σχόλια για τα αποτελέσματα της Συνόδου, είχε όμως επισημάνει πως αυτά δεν αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση", πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε γνωστό πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποβάλει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πρόταση θα είναι στο πλαίσιο της παρουσίας του επικαιροποιημένου οικονομικού σχεδίου της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση που θα παρουσιαστεί από τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. "Ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για το θέμα των 50 δισ. ευρώ και θα τοποθετηθεί και πάλι στο "Ζάππειο 2". Να δούμε αν ισχύει η δέσμευση του κ. Παπανδρέου πως θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας περιουσίας", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέρριψε την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για υπρερφήφιση της επικαιροποίησης του Μνημονίου από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ο κ. Μιχελάκης σχολίασε πως "είναι αστείο να το συζητάμε, όταν το μείζον, δηλαδή η ψήφιση του Μνημονίου, πέρασε με 151 ψήφους, τώρα να ζητούν τα υπόλοιπα να τα περάσουν με 180".

Ο κ. Μιχελάκης, εξαπέλυσε, εξάλλου, επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως συνεχίζει να διακινεί τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε πως "ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι που επαναφέρουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αυτοί τα βγάζουν και αυτοί τα διαψεύδουν. Εμάς δεν μας απασχολεί, είμαστε έτοιμοι για όλα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: