slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση και προβληματισμός…

…στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την πρώτη του ενημερωτική συνεδρίαση πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το παρών έδωσαν όλα τα μέλη (Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος - πρόεδρος, Γιάννης Δρυμαλίτης - αντιπρόεδρος και Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος - μέλη)

Να σημειώσουμε ότι η ονομασία...
...θα αλλάξει αφού πρώτα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η αλλαγή της επωνυμίας, όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή, Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου σε Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώθηκε κατά την πρώτη του ενημερωτική συνεδρίαση για τον όγκο των προβλημάτων που παρέλαβαν, τις οφειλές προς τρίτους που υπάρχουν όπως οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, που υπολογίζονται περίπου στα 70.000 ευρώ -στην πρώην διευθύντρια και στο προσωπικό που εργάζεται στα προγράμματα ευθύνης της Κοινωφελούς Επιχείρησης- καθώς και οι όποιες οφειλές από τις ανάλογες δράσεις του πρώην δήμου Δρυμαλίας.





Επίσης το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώθηκε κατά την πρώτη του συνεδρίαση για ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει παραμένοντας έτσι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, συνεπώς αδυνατεί να εισπράξει τα ποσά -γύρω στις 60.000 ευρώ- που αναμένονται από τα προγράμματα.

Ε[‘ισης έγινε ενημέρωση για τις οφειλές του πρώην Δήμου Νάξου στην Κοινωφελή Επιχείρηση όπως ότι κατά το έτος 2010, έπρεπε να είχε καταβάλει το ποσόν των 30.000 ευρώ ως πρώτη δόση από την αύξηση του κεφαλαίου (το αρχικό κεφάλαιο ήταν 58.658 ευρώ) σύστασης της κοινωφελούς επιχείρησης (ΦΕΚ, Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 1614/6-10-10) κατά 100.000 ευρώ όπως, σύμφωνα με την πρώην Διευθύντρια, είχε αποφασιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Όμως καμία εκταμίευση προς στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νάξου δεν έγινε κατά το 2010 με αποτέλεσμα το 2011 ο δήμος να πρέπει να δώσει στην Κοινωφελή Επιχείρηση 100.000 ευρώ και 70.000 ευρώ.

Ακόμα έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους όπου στεγάζονται οι δραστηριότητες ευθύνης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπου η υλικοτεχνική υποδομή των κτιρίων όπου στεγάζονται οι δραστηριότητες είναι ελλιπής

Στην ενημερωτική συνεδρίαση τονίστηκε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νάξου δεν διαθέτει ούτε ένα διοικητικό υπάλληλο μετά και την παραίτηση της διευθύντριας στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Συνεπώς μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της αλλαγής της επωνυμίας το διοικητικό συμβούλιο (Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος), για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα υπάλληλους και να αποφασίσει για την πρόσληψη νέου διευθυντή μετά από σχετική προκήρυξη.

Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται μέσα από τα προγράμματα, ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)και ΚΑΠΗ, είναι πολύ σημαντική για τους δημότες που εντάσσονται σ’ αυτά.

Όλοι γνωρίζουν την πολύ καλή διάθεση που διαθέτουν τόσο ο πρόεδρος, Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος όσο και αντιπρόεδρος, Γιάννης Δρυμαλίτης άλλα και όλα τα πάλαια και νέα μελή του (Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος) νεοσυσταθέν διοικητικού συμβούλιου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κάτι που διαπιστώθηκε και από την πρώτη συνεδρίασή του, Το ερώτημα όμως είναι, αρκούν τα παραπάνω για να προσφερθεί έργο στους δημότες;

4 σχόλια:

ο δεξιος είπε...

αν εχεις ορεξη για δουλεια το δειχνεις οπως η κοινωφελης επιχειρηση που ξεκινησε απο τη πρωτη μερα που ανελαβε ,και καλο θα ειναι και αλλοι να παρουν μαθηματα απο τον μαυρογιανοπουλο και τον δρυμαλιτη και τους υπολοιπους του συμβουλειου.μπραβο παιδια

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη βιάζεσαι φίλε. Οι περισσότεροι είναι της πλάκας και θα φανεί στη συνέχεια. Τώρα είναι αρχή και κουνιούντε. Θα κλατάρουν όλοι αυτοί οι παράγοντες στο δήμο γιατί είναι άσχετοι και τα επικοινωνιακά κόλπα αντέχουν για λίγο. Θα πάθουν ότι έπαθε και η κυβέρνηση Καραμανλή που 5 χρόνια έπαιζε θέατρο. Το κακό είναι ότι τελικά θα την πληρώσει η Νάξος.

ο δεξιος είπε...

ανωνυμε εχεις δικιο γιατι παρελαβε ενα δημο αψογο και πρεπει να τον κρατησει οπως τον πηρε!!!!!!!!!,και αν ειναι ασχετοι θα το δουμε στη πορεια,αλλα εγω επειδη πιστευω σε καποιους ανθρωπους που εχω δουλεψει μαζι τους ,οπως τα παιδια που εγραψα στο πρωτο σχολιο γιαυτο και τα εγραψα αυτα ,τωρα αν με διαψευσουν και αυτοι τι να πω .

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω εκεί στη φωτογραφία π.χ. αυτόν από το Φιλότι. Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι ένα πρόσωπο χωρίς γνώσεις ή άλλα προσόντα. Εργάτης χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς είναι κολλητός του Εφόρου Νάξου του Βρούτση που τον στήριζε και βγήκε. Mόνος του χωρίς πλάτες δεν θα έπαιρνε ούτε 100 ψήφους. Σαν αυτόν είναι και πολλοί άλλοι στο δήμο. Τι να περιμένεις λοιπόν από τέτοια πρόσωπα.