slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ δείχνει ως υπεύθυνο της κατάληψης της Νομικής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παπουτσή

Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ για την κατάληψη στη Νομική

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από λαθρομετανάστες και προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η πρωτοφανής αδράνεια και η παροιμιώδης σιωπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα της κατάληψης από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες του κτιρίου της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Όλοι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δεν έπραξε τίποτα για να το αποτρέψει.

Είτε ήταν ο μόνος που δεν γνώριζε είτε γνώριζε και απλώς αδιαφόρησε, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: αποδεικνύεται σίγουρα ανεπαρκής και μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικοινώνησε μαζί του, δηλώνει σήμερα ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του. Αλήθεια, ο κ. Πρωθυπουργός τί έχει να πει γι’ αυτό; Χθες κατέθεσα για το ίδιο θέμα ερώτηση προς τον κύριο Υπουργό. Σήμερα επανέρχομαι με νέα επίκαιρη ερώτηση. Ελπίζω σύντομα να λάβουμε όλοι μία πειστική απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: