slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΔ: κατάθεση επερώτησης για την χρήση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Αναποτελεσματικότητα στη χρήση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας, διαπιστώνει σε επερώτηση της η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παραμονή σε διακηρύξεις, "που τις περισσότερες φορές δεν γίνονται πράξη".
Το υπουργείο Εργασίας - σημειώνεται στην επερώτηση - δεν


εκμεταλλεύεται παρά ελάχιστα τους μηχανισμούς και τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για την καταπολέμηση της ανεργίας, που προβλέπεται να ξεπεράσει το 15% το τρέχον έτος.
"Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ έχει προικοδοτηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ με ένα τεράστιο χρηματοδοτικό εργαλείο προϋπολογισμού άνω των 3 δις ευρώ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ''Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού'', για περισσότερο από ένα χρόνο προτίμησε να μην ασχοληθεί με την αξιοποίηση των πόρων του και δεν προκηρύχθηκε κανένα έργο κατάρτισης ή προώθησης στην απασχόληση.
Αποτέλεσμα ήταν, το ποσοστό απορρόφησης του Προγράμματος κατά το τέλος του 2010, να είναι μόνον 13,6% και να αφορά σχεδόν αποκλειστικά, έργα που προκηρύχθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009" καταγγέλλεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: