slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη

Δεκέμβριος 2010

«Πηγή δύναμης η ενότητα»

Αφήνοντας πίσω μας το 2010 της κρίσης, του προβληματισμού, της περίσκεψης και της αυτοκριτικής, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά των προκλήσεων και των μεγάλων αλλαγών.

Με πλήρη συνείδηση της κατάστασης που βρίσκεται ο…


τόπος, των προβλημάτων και των διαχρονικών στρεβλώσεων που τον οδήγησαν σε μια από τις βαθιές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ιστορικά, αναζητούμε και πάλι τις αρετές και τις αξίες του λαού μας, αυτές που στήριξαν τη χώρα σε δύσκολες περιόδους.

Πέρα και πάνω από αξιώματα, λειτουργούμε πρωτίστως όλοι σαν Πολίτες, ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι, με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο αλλά και στο μέλλον - στην προοπτική αυτού του τόπου.
Βλέπουμε μπροστά, οπλισμένοι με ό, τι πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις: την ενότητα.

Σε περιόδους αφόρητης οικονομικής και κοινωνικής πίεσης, μπροστά σε αδιέξοδα που θεωρούσαμε ανυπέρβλητα, συσπειρωθήκαμε και βγήκαμε νικητές.
Το κάναμε πολλές φορές στο παρελθόν, μπορούμε και τώρα.
Κανείς δεν παραβλέπει και δεν εξωραΐζει τη σκληρότητα και την αδικία που χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο.

Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στην αγωνία και στην αμφιβολία που κυριαρχεί στον τόπο και ειδικότερα στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας.
Τώρα όμως είναι που καλούμαστε να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε κάθε απόθεμα δύναμης και ελπίδας, να μην υποχωρήσουμε σε εμπόδια και να μην στερήσουμε από κανέναν συμπατριώτη μας το δικαίωμα στο όνειρο.

Το 2011 είναι μια κομβική χρονιά για όλους. Σε εμάς που ανατέθηκε η αποστολή να αναγεννηθεί το Αρχιπέλαγος, το φορτίο της ευθύνης είναι μεγάλο.
Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και προτεραιότητες. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να κατακτήσουν αυτά που δικαιούνται.

Από την 1η Ιανουαρίου, προσθέτουμε ένα προς ένα τα λιθαράκια για να χτίσουμε το οικοδόμημα της ανάπτυξης και της ευημερίας στα νησιά μας.
Ένα οικοδόμημα με γερά θεμέλια. Αποφασισμένοι να πετύχουμε, δεν έχουμε τα περιθώρια να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο από την απαίτηση του νησιώτη να έχει πρόσβαση σε όλα τα προνόμια και δικαιώματα που θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα για κάθε πολίτη της Ευρώπης.

Είναι θέμα κοινής λογικής, ανθρώπινης και πολιτικής συνέπειας, αξιοπρέπειας και συνταγματικής νομιμότητας.
Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη.
Αυτό δεσμεύει όλους εμάς που θα υπηρετήσουμε το νέο θεσμό της πρώτης αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν θα είμαστε μόνοι. Θα έχουμε στο πλευρό μας, συμπαραστάτη και συνομιλητή, κάθε πολίτη που ζει στο Νότιο Αιγαίο.
Θα έχουμε μαζί μας τον Κυκλαδίτη και τον Δωδεκανήσιο της διασποράς. Έτσι μόνο θα επιβεβαιωθεί η ενότητα, σαν πηγή δύναμης και προαπαιτούμενο για την επιτυχία.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Νοτιοπελαγίτη καλή Χρονιά, με Υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, πρόοδο και ευημερία.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης Μαχαιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: