slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυβέρνηση Σαμαρά πριν από το Πάσχα

Από τον ξεσηκωμό στην παρέλαση της
28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Όσοι θέλουν εκλογές μετά τις 25 Μαρτίου ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών. Σύμφωνα για παράδειγμα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (της οποία ως γνωστόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής υπήρξε διευθυντής) «ο του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπειεκλογές μετά το Πάσχα και εφόσον έχουν υλοποιηθεί στο ακέραιο όλες οι απαραίτητεςενέργειες για την ολοκλήρωση του PSI».Σχεδιασμός
Η εφημερίδα δεν....
 αναφέρει όμως την μεγάλη πιθανότητα να αποτύχει λίαν συντόμως το PSI, οπότε θα εκλείψουν και οι λόγοι ύπαρξης του κ. Καψή ως κυβερνητικού εκπροσώπου και θα πάμε αμέσως για εκλογές. Εν πάσει περιπτώσει η προσπάθεια όλου του κρατικοδίαιτου Τύπου να τραβήξει τις εκλογές ακόμα και μέχρι το Καλοκαίρι για λόγους που περιγράφουμε αλλού ( ) είναι πλέον περισσότερο από διαφανής.

Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν τίποτα άλλο από ευσεβείς πόθους. Ο ρυθμιστής των εξελίξεων είναι πλέον η ΝΔ, η θέση της οποίας παραμένει σταθερή. Εκλογές εντός των πλαισίων που συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και το πολύ να δεχθεί μια παράταση ολίγων εβδομάδων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το PSI. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, το ξεκαθάρισε σήμερα: «Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας εκλογών της 19ηςΦεβρουαρίου, εξαρτάται από το PSI. Και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

Πόση παράταση όμως πρέπει να δεχθεί η ΝΔ;

Το Πάσχα του 2012 πέφτει στις 15 Απριλίου. Και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν εκλογές της Κυριακή των Βαϊων (8 Απριλίου). Άρα απομένουν οι Κυριακές 4,11, 18 και 25 Μαρτίου και η Κυριακή 1η Απριλίου.

Σκεφτόμενοι ψύχραιμα και ρεαλιστικά μπορούμε να πούμε ότι δεν χάλασε και ο κόσμος αν γίνουν οι εκλογές ακόμα και την 1η Απριλίου. Ούτως ή άλλως ο τόπος έχει μπει σε πορεία εκλογών και από πολλές απόψεις στη ΝΔ μπορεί και να συμφέρει η παράταση της ημερομηνίας, επειδή κάθε ημέρα που περνάει ενισχύεται το ηγετικό προφίλ του Σαμαρά.

Υπάρχει όμως ένας αστάθμητος παράγοντας που πρέπει να τον λάβουν όλοι υπόψιν τους. Αυτός είναι η … παρέλαση της 25ηςΜαρτίου.

Αν πάμε στην 25η Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό κανείς δεν αποκλείει να έχουμε νέες αποδοκιμασίες, νέα εκδήλωση της οργής του κόσμου, οξύτερη ενδεχομένως από εκείνη στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, δεδομένης της ραγδαίας επιδείνωσης του επιπέδου διαβίωσης του απλού κοσμάκη. Σκέφτεται κανείς πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν περάσει η ανάπαυλα των Χριστουγέννων και ο κόσμος επιστρέψει στην πραγματικότητα της εφορίας; Σκεφτείτε μόνο ότι οι αποδοχές Ιανουαρίου των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δραματικά μειωμένες, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 206 μέχρι 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ορισμένοι θα φροντίσουν να φορτίσουν κι άλλο την ατμόσφαιρα βάζοντας και τη ΝΔ στο κάδρο της συνευθύνης, πράγμα το οποίο θα είναι άδικο.

Πρέπει λοιπόν όλοι να σκεφτούν σοβαρά και να συνυπολογίσουν όλους τους παράγοντες. Κατά την γνώμη μας οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον αργότερο στις 18 Μαρτίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές θα γίνουν όποτε τις προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ. Και τις έχει προγραμματίσει για τις 29-4-2012. Όλα τα άλλα είναι κόλπα του ΣΑΜ για εσωκομματική κατανάλωση.