slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επαληθευτήκαμε πλήρως. Τι θα κάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία;


Σήμερα το πρωϊ, σε άλλη ανάρτησή μας (εδώ), προβλέψαμε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο το νέο εξοντωτικό σύμφωνο σταθερότητας που επέβαλε η Γερμανία.

Επειδή σύμφωνα με την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών, οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες που επιβάλει το νέο σύμφωνο σταθερότητας, θα πρέπει να περιληφθούν....
στο Σύνταγμα (ή σε κάτι ισοδύναμο) των επιμέρους κρατών και επειδή συνταγματική αναθεώρηση σε μας, δεν μπορεί να γίνει τώρα, προβλέψαμε ότι η πολιτική ολιγαρχία της χώρας θα προσπαθήσει να καταστήσει τους κανόνες αυτούς νόμο με αυξημένη τυπική ισχύ με βάση το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ακριβώς αυτό κατά λέξη, επιβεβαίωσε πριν από λίγο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ασκώντας παρέμβαση στη συνέντευξη του κ. Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες.

Όμως, επειδή το άρθρο 28 παρ. 2, προβλέπει εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, εμείς επαναφέρουμε το ερώτημα προς τον Αντώνη Σαμαρά και τον ρωτάμε, αν θα ψηφίσει αυτή την εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας ή θα απαιτήσει διάλυση της Βουλής και εκλογές, όπως έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ο ίδιος εγγυηθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: