slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμαρχος ήταν εκεί, άλλα έλλειπαν οι πολίτες


Η επιτροπή αλληλεγγύης πολιτών αποτελείται από τους: Τασία Περιστεράκη, Σοφία Σπανέλη, Μανώλη Λυκουρόπουλο και Λευτέρη Βερύκοκκο.Μικρή ήταν τελικά η συμμετοχή τόσο των δημοτών, όσο και των φορέων, στην ....
πρόσκληση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η συνάντηση έγινε στο αμφιθέατρο του δήμου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης «Νάξος Φιλοξένια». Επίσης, το παρών έδωσαν οι επικεφαλής και μέλη των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πολίτες για τα νησιά μας» και μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου». Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και οι αντιδήμαρχοι  Απ. Ψαρράς και Αρ. Ανευλαβής εκπροσώπησαν τη δημοτική αρχή.
      Η συζήτηση πήρε τη μορφή λαϊκής συνέλευσης, την οποία κλήθηκαν να συντονίσουν η Τασία Περιστεράκη και ο Βασίλης Κοντοπίδης. Τα περίπου 40 – 50 άτομα που βρέθηκαν στο αμφιθέατρο κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου τέλους στα τιμολόγια της ΔΕΗ και έθεσαν το δήμο μπροστάρη στην προστασία των δημοτών που δεν έχουν να πληρώσουν. Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στις προτάσεις και αποφάσισε ότι οι δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, αφού πληρώσουν το λογαριασμό που αφορά τη ΔΕΗ στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών, να προσκομίζουν στο δήμο το αποδεικτικό κατάθεσης, να υπογράφουν μία εξουσιοδότηση προς το δήμο και ο δήμος, αφού συλλέξει τις αιτήσεις μαζικά, να απαιτήσει από τη ΔΕΗ να μην κοπεί καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τόνισε, μάλιστα, ότι και οι ίδιοι οι δημότες θα πρέπει ομαδικά να περιφρουρούν τα χωριά  και τις γειτονιές τους, ώστε να μην αφήσουν τη ΔΕΗ να κάνει καμία διακοπή. Προκειμένου να βοηθηθεί ο δήμος, αλλά και να προγραμματιστούν στο μέλλον και άλλες αντιδράσεις, συστάθηκε επιτροπή αλληλεγγύης πολιτών, η οποία θα πρέπει να οργανώσει την ενημέρωση των δημοτών.



Η επιτροπή αλληλεγγύης πολιτών αποτελείται από τους: Τασία  Περιστεράκη, Σοφία Σπανέλη, Μανώλη Λυκουρόπουλο και Λευτέρη Βερύκοκκο.


2 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΠΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ . ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗ ΔΡΥΜΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν εξαιρέσεις Μαργαρίτη Γιάννη, Θέκλα και Ανευλαβή Άρη οι άλοι γνωστοί είναι νούμερα της πλάκας. Τι αξιόλογο να περιμένεις από αυτούς.