slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

ΕΚΡ ΧΑΤΖΗΣΑΒ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΚ2011 (1).jpgΝα δοθεί έμφαση στην απασχόληση μέσα από την   κατασκευή των μεγάλων έργων της περιοχής και την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων       , συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας ΧατζησάββαςΚαι οι δύο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, επισήμαναν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν κλάδοι εργαζομένων, με χαρακτηριστική την περίπτωση των οικοδόμων, με τον κ. Μαχαιρίδη να τονίζει ότι επιβάλλεται να δοθεί προτεραιότητα στην απασχόληση του ντόπιου δυναμικού, απευθύνοντας ξανά έκκληση προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων.


Ο κ. Χατζησάββας ευχαρίστησε παράλληλα την Περιφέρεια για την συμβολική της κίνηση να διαθέσει τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε δεκάδες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, τα οποία ήδη έχει διανείμει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Τον συμβολικό χαρακτήρα της κίνησης επεσήμανε και ο κ. Μαχαιρίδης, που δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθούν στα νησιά μας συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης. 
Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια επενδύει πολλά στα έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα και δημοπρατηθεί, και η κατασκευή τους θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά.                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: