slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης: Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν την καταστροφική πολιτική τους

Επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Φίλιππου Σαχινίδη εξαπολύει η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη με αφορμή δηλώσεις τους αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνηση Παπανδρέου. «Είναι πολύ αργά για δάκρυα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης και ρωτά αν οι υπουργοί «ζούσαν σε άλλη χώρα».
 Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελάκης αναφέρει: «Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους. Αναμασούν ξαφνικά όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, εδώ και δύο χρόνια, όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν. Τώρα, κάνουν μαύρο απολογισμό.

» Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος.

» Ο κ. Σαχινίδης ομολογεί ότι, άλλη μια φορά, έπεσαν έξω σε όλα. Ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης, ανάμεσα στ’ άλλα, είπε χθες, ότι:

» 'Έχουμε μεγάλη ευθύνη' ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

» 'Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο'.

» 'Έπρεπε να εξασφαλίσουμε γρήγορο δανεισμό'.

» 'Δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά'.

» 'Αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει'.

» 'Όχι απλώς καθυστερήσαμε, αλλά κάναμε χειρότερα πράγματα, μοιράζοντας ως επιδόματα λεφτά που δεν είχαμε'.

» O κ. Χρυσοχοΐδης αναγνωρίζει ότι δυσφημούσαν τη χώρα με αποτέλεσμα 'να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα', 'να μας επιτεθούν οι αγορές' και 'να έρθει η καταστροφή'.

» Λέει ακόμη ότι 'δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια'.

» Μετά από αυτά, διερωτάται κανείς: Μπορούν οι υπαίτιοι να εξασφαλίσουν πως δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κακό; Δεν μετείχαν όλοι στις κρίσιμες αποφάσεις; Έχουν συναίσθηση τι σημαίνει να δηλώνουν συνένοχοι καταστροφής; Αν τα έβλεπαν τόσο καιρό, γιατί σιωπούσαν; Αν δεν τα έβλεπαν, ποιος να τους εμπιστευτεί τώρα; Ζούσαν ή ζουν σε άλλη χώρα;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: