slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση φορέων στο Δ.Σ. του Δήμου Πάρου για το χαράτσι ακινήτων

Το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα τεθεί σήμερα με παρέμβαση φορέων του νησιού σαν θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου.
Οι φορείς που θα κάνουν την παρέμβαση σήμερα στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι:
Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου
ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Εμπορικός Σύλλογος Πάρου Αντιπάρου
Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ΟΤΑ
Σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων

Ακολουθεί ανακοίνωση – κάλεσμα
της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οι μάσκες έπεσαν. Το μαύρο μέτωπο των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, είναι γεγονός.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να χαίρονται γιατί Παπανδρέου και Σαμαράς τα «βρήκανε», αλλά ούτε και να φοβηθούν. Ίσα- ίσα να σκεφτούν την απήχηση που έχουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της οργανωμένης, ταξικής πάλης, της πλατιάς πολιτικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων μακριά από αυταπάτες και διαχειριστικές λογικές του συστήματος.
Οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων παρά τα «νάζια» τους «αγαπήθηκαν».

Τα προβλήματα όμως της καθημερινότητας του λαού παραμένουν. Η πλειοψηφία και των παριανών νοικοκυριών  καλούνται από δω και πέρα να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Σήμερα, οι περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πλουτοκρατίας.
Σήμερα για κάποιους και αύριο για πολλούς δεν θα είναι δυνατή και αυτή η πληρωμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.
 Η οργανωμένη αντίσταση, αντίδραση και πάλη είναι μονόδρομος, που προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός μετώπου για την αντιμετώπιση αυτών και άλλων λαϊκών προβλημάτων με στόχο την προώθηση της συμμαχίας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Σε αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε τη πρωτοβουλία συνάντησης των Δ.Σ. πρωτοβάθμιων Σωματείων της Πάρου στο χώρο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των αυτοαπασχολούμενων,

την Κυριακή 13-11-2011 και ώρα 19,00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την οργανωμένη άρνηση στο χαράτσι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε συνταξιούχο και κάθε άνεργο,  να δώσει το παρόν.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους δημότες με συγκεκριμένα μέτρα.

Πάρος 9-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: