slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον δρόμο προς τον γκρεμό, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε

Οταν τον Νοεμβριο του 2009 αγωνιστηκαμε με νυχια και με δοντια για την εκλογη του Αντωνη Σαμαρα στη ηγεσια της Νεας Δημοκρατιας, το καναμε με  την ελπιδα οτι θα αλλαξουμε οριστικα σελιδα σε νοοτροπιες και πρακτικες.Το καναμε με την ελπιδα οτι δεν θα επαναληφθουν τα λαθη της διακυβερνησης Καραμανλη που τοσο πληγωσαν ολους τους νεοδημοκρατες. Το καναμε με την ελπιδα οτι ο Αντωνης Σαμαρας θα ειναι αυτος που θα διαμορφωνει την πολιτικη ατζεντα και οτι θα επιβαλλει (με την καλη εννοια) την ιδεολογικη ηγεμονια της δεξιας.


Παρ' οτι η ηττα του Οκτωβριου του 2009, ηταν τεραστια και οι συνθηκες ανικειμενικα αντιξοες για ολα αυτα, η επιλογη εξαιρετικα αντιλαϊκων πολιτικων απο το ΠΑΣΟΚ και η προσφυγη στο ΔΝΤ δημιουργησαν νεο σκηνικο.

Παρ' ολα αυτα η αντιπολιτευτικη πολιτικη συνεχισε να ειναι γιαλαντζι.

Το εθνικα ορθο οχι στο πρωτο μνημονιο, συνοδευτηκε απο την θετικη ψηφο σε πολλα νομοσχεδια της προηγουμενης κυβερνησης και ορθως νομιζω, διοτι οι διαρθρωτικες αλλαγες που χρειαζεται η Ελλαδα ειναι πολλες.

Αλλα δεν συνοδευτηκε απο ανενδοτη πολιτικη εκει που επρεπε.

Επαναληφθηκε εν πολλοις το λαθος του Καραμανλη με το εγκλημα του χρηματιστηριου και το κουκουλωμα.

Ποιος θα εχανε απο το ξεσκεπασμα του σκανδαλου και την τιμωρια των πασοκων πρωτεργατων του;

Το ΠΑΣΟΚ μπορει, η Ελλαδα σιγουρα οχι.

Κι ετσι σημερα φθασαμε ο ενας εκ των πρωτεργατων αυτων να κυβερνα την Ελλαδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας του συγχωρήσετε και κάτι του Σπουδαρχίδη. Όλοι πέσατε επάνω του να τον φάτε. Για την Ελλάδα ρε γαμότο αγωνίζεται ο άνθρωπος. Για την πατρίδα μας ρε μα...κες!