slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις Βρυξέλες ο Περιφερειάρχης ….

….αφού πρώτα έλυσε όλα  τα προβλήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο  Γιάννης Μαχαιρίδης άρχισε τα ταξιδάκια επαφές με αξιωματούχους  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Έλληνες ευρωβουλευτές


Σειρά επαφών με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στο πλαίσιο τριήμερης ενημερωτικής επίσκεψης στις Βρυξέλες, προσκεκλημένος, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, των ευρωβουλευτών κ.κ. Γ. Σταυρακάκη και Γ. Χατζημαρκάκη.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα με τον Αντιπρόεδρό της και αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Όλι Ρεν, τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Γιοχάνες Χαν, και την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου.

Την επομένη (29/11), έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας με τον Joseph Daul (Ζόζεφ Ντολ), Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και Horst Reichenbach, Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαικής Επιτροπής  για την Ελλάδα
Επίσης θα γίνει ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κα Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς.                                                     
Το απόγευμα θα συναντηθούν με τους Ευρωβουλευτές κα Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ) , κα Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ), κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και κα Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ).       
Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.

Την Τετάρτη (30/11) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Parlementarium" και θα ακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας με τον Martin Schulz (Μάρτιν Σούλτς), Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Guy Verhofstadt (Γκι Βέρχοφστατ), Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.                                                                                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: