slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρση της πίστωσης στους πάντες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί


star 
Την άρση της πίστωσης σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε χρόνο που θα κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, με την αφορμή της 24ωρης απεργίας. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πηγαίνουν με τα χρήματα στο χέρι στους φαρμακοποιούς, αφού δεν θα δέχονται οι φαρμακοποιοί τις πιστώσεις.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας «της έλλειψης ουσιωδών φαρμάκων στην ελληνική αγορά που προέρχεται από την ελλιπή τροφοδοσία εκ μέρους των εταιρειών και τις παράλληλες εξαγωγές», «της συνεχιζόμενη και αυξανόμενης καθυστέρησης των πληρωμών των φαρμακοποιών από τα ασφαλιστικά ταμεία» αλλά και «της διακοπής της πίστωσης αρκετών προμηθευτών προς τα φαρμακεία, με την αιτιολογία την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Ελλάδα αποτελεί επισφαλή οικονομική χώρα».

Η απόφαση για άρση της πίστωσης σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι άμεση, ώστε να χορηγηθεί ικανός χρόνος στους αρμοδίους για να λυθούν άμεσα τα ανωτέρω προβλήματα.



Με ανακοίνωσή τους, οι φαρμακοποιοί ζητούν «την ομαλοποίηση της ελληνικής αγοράς και τον επαρκή εφοδιασμό της σε φάρμακα, ώστε το κοινωνικό αυτό αγαθό να υπάρχει στα φαρμακεία μας σε ποσότητα που χρειάζεται ο ελληνικός λαός», την «άμεση εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία μας» και «την παρέμβαση κάθε αρμοδίου, ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να παρέχουν πίστωση προς τα φαρμακεία, όση ακριβώς και η καθυστέρηση των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτά».

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών δηλώνει ότι «το ελληνικό φαρμακείο μέχρι σήμερα παρείχε κάθε οικονομική βοήθεια προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία υπομένοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις των οφειλών τους παρά τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάει ο τόπος μας, ώστε να μην πληγούν οι ασφαλισμένοι τους». Αλλά προσθέτει: «Από την στιγμή όμως που κάθε μέρα λαμβάνουμε έγγραφα από τις φαρμακευτικές εταιρείες που μας προμηθεύουν τα φάρμακα και που μας ενημερώνουν ότι η πίστωση προς τα φαρμακεία παύει να ισχύει, δεν δυνάμεθα να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική απέναντι στα ταμεία». Και καταλήγει η σχετική ανακοίνωση: «Καμία επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί να επιβιώσει αγοράζοντας τοις μετρητοίς και πουλώντας με πίστωση πολλών μηνών και με επισφάλεια».



Όπως γίνεται αντιληπτό, όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι θα την πληρώσουν και πάλι! Μα φυσικά οι απλοί ασφαλισμένοι, που θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φάρμακά τους και να περιμένουν μετά αυτοί να πάνε στις ουρές των ταμείων τους για να πάρουν τα χρήματά τους. Αν, εφόσον και όταν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να τους χαίρεστε.