slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση για τη 17η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε η 17η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο, μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16/11/2011.

Τα μέλη του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ.κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και Γιώργος Παπαμανώλης, κατά τη συνεδρίαση:


1.                  Υπερψήφισαν την έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Αποκατάσταση Ηγουμενείου και Τράπεζας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου Τήνου», προϋπολογισμού 780 χιλ. ευρώ.

Το έργο είχε ενταχθεί κατά τη θητεία του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία της (κρατικής) Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το Σεπτέμβριο 2009, επί κυβέρνησης Ν.Δ. Η δαπάνη χρηματοδότησης του έργου καλύπτεται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) και ικανοποιεί τις ανάγκες αποκατάστασης του Ηγουμενείου και της Τράπεζας.
Η καθυστέρηση του έργου κατά 1 ½ χρόνο οφείλεται στην απραξία του κ. Μπρακουμάτσου, Γ.Γ. της Π.Ν.Α. επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (Δεκέμβριος 2009 – 2010).

Ένα ακόμα έργο του Ε.Ο.Χ. είχε ενταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 με προϋπολογισμό 3,4 δις ευρώ και αφορούσε «Αφαλατώσεις στα νησιά Τήνο, Αντίπαρο, Κύθνο και Λέρο» αλλά λόγω της πολιτικής ανικανότητας του εκπροσώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Μπρακουμάτσου δεν υλοποιήθηκε και πολύτιμοι πόροι χάθηκαν.

2.                  Πρότειναν την άμεση και πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών χαρτογραφικών δεδομένων που θα προμηθευτεί  το τμήμα τοπογραφίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων, από όλα τα τμήματα και τις διευθύνσεις της Περιφέρειας.

3.                  Ζήτησαν τον περιορισμό των δαπανών καθαριότητας κατά την κατάρτιση της προσεχούς διακήρυξης καθαριότητας των γραφείων της  Περιφέρειας στο Ν. Κυκλάδων.

4.                  Συμφώνησαν στην προτεινόμενη τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων που προωθούν παράλληλα τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με στόχο την ορθολογική και πλήρη αξιοποίηση και του τελευταίου διαθέσιμου ευρώ για την προώθηση του τουρισμού, της «βαριάς βιομηχανίας» της Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 και επί Γενικού Γραμματέα της Π.Ν.Α. κ. Χαράλαμπου Κόκκινου είχαν εξασφαλιστεί 3,5 εκ. ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών μας. Το μεγαλύτερο μέρος των ανωτέρω οικονομικών πόρων παραμένει αναξιοποίητο.


Χαράλαμπος Κόκκινος


Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: