slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις Γιάννη Μαχαιρίδη στη Ρόδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Οι επιχειρηματίες να είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζομένους – Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΕΚΡ

Τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κυρίους Σάββα Χατζησάββα και Νίκο Τριπολίτη, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, τον οποίο ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, για το φαινόμενο, ξενοδόχοι της περιοχής να μην καταβάλλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που απασχολούν.
Με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά, για τα οποία απαιτήθηκε η δυναμική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, υπογραμμίστηκε το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρά το γεγονός ότι στη Ρόδο και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας καταγράφονται υψηλά ποσοστά αφίξεων, με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν εξασφαλίσει σημαντικές πληρότητες και στο τρέχον δίμηνο του Φθινοπώρου.

Ο Περιφερειάρχης, ταυτιζόμενος απόλυτα με τις ανησυχίες της συνδικαλιστικής ηγεσίας του τόπου και του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά, απευθύνει για μία ακόμα φορά έκκληση προς τους ξενοδόχους της Ρόδου και άλλων νησιών της Περιφέρειας, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους.
«Είναι αδιανόητο, να καταβάλλεται απ’ όλους μας μια τεράστια προσπάθεια με μετρήσιμα αποτελέσματα για προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και την ίδια ώρα κάποιοι εργοδότες να μην σέβονται τον κόπο του εργαζόμενου και να μην πράττουν το στοιχειώδες καθήκον τους απέναντί του» τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Συμφώνησε επίσης με τους κ.κ. Χατζησάββα και Τριπολίτη, ότι είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται, σύμφωνα με καταγγελίες, ο εργαζόμενος που διεκδικεί το αυτονόητο.

Σε ότι αφορά το φαινόμενο των σπουδαστών που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες, φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως για το θέμα αυτό απαιτείται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουν και να σεβαστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται ότι ο αριθμός των σπουδαστών θα είναι αυστηρά περιορισμένος, θα απασχολούνται μετά από πρωτοβουλία και έγκριση της ιδίας της σχολής που φοιτούν –χωρίς «μεσάζοντες»- και η πρόσληψή τους δεν θα γίνεται νωρίτερα από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ότι από την Περιφέρεια θα αναληφθούν εκ νέου πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι η βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση δεν δίνει το παραμικρό περιθώριο για καταστάσεις και συμπεριφορές που επιδεινώνουν την ήδη δυσμενή θέση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Έκανε επίσης αποδεκτό το αίτημα του Εργατικού Κέντρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων στο Νότιο Αιγαίο.

Στην Αθήνα
ο Περιφερειάρχης

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη θα συναντηθεί αύριο (Τρίτη) το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο επαφών που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: