slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δώρο ΠΑΣΟΚ στα τιμημένα γηρατειά: Να κοπούν οι συντάξεις κάτω από τα 60 ζητά η τρόικα.... και θα κοπούν

Στο στόχαστρο της τρόικας έχουν μπει όσοι δικαιούνται ή παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 ετών. Μάλιστα τα εφιαλτικά της σχέδια, για διακοπή αυτών των συντάξεων,  τέθηκαν και στο τραπέζι των συζητήσεων στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δανειστών με τον  υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα πρότεινε στον υφυπουργό το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής διακοπής των συντάξεων σε όσους θα θελήσουν να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν τα εξήντα.

Αφήνουν ωστόσο ένα παράθυρο η διακοπή των συντάξεων κάτω των 60 ετών να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα 31 σκληρά μέτρα του 2013-2014 που συμφώνησε την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών και με τα οποία προσδοκάται η είσπραξη 6 δισ. Ευρώ.

Αν τελικά εφαρμοστεί και αυτό το μέτρο θα έρουν τα πάνω κάτω στη ζωή χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς εισόδημα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την «αναβολή» των πρόωρων συντάξεων για όσους είναι κάτω των 55, ωστόσο η τρόικα επιμένει ότι θα διακοπεί εντελώς και οριστικώς η παροχή σύνταξης σε εργαζόμενους που είναι κάτω των 60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: