slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής

... εδώ και ενάμιση χρόνο έχει επιβάλει τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, την περικοπή των δώρων και του επιδόματος αδείας, την αποψίλωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Με την πολιτική του Μνημονίου 
και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχει προκαλέσει τον υπερδιπλασιασμό της ανεργίας από το 7% στο 17%. Ξεκίνησε το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων, την εκποίηση όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας.
Ενώ έχουμε πληρώσει τους νόμιμους φόρους που μας αντιστοιχούν με τα νέα εκκαθαριστικά της εφορίαςπου καταφθάνουν έρχεται να επιβάλει την πληρωμήπρόσθετης κεφαλικής φορολογίας, που προφανώς θα πάει όπως πάντα στην ενίσχυση των τραπεζών και στην επιδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό το μέτρο, μεταξύ όλων των άλλων αντιλαϊκών ρυθμίσεων, είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Πρέπει να ανατραπεί άμεσα με τη δραστήρια κινητοποίηση όλων των εργαζομένων πολιτών.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ αυτόν τον κεφαλικό φόρο - χαράτσι που μας γδέρνει ακόμη περισσότερο ζωντανούς. Προχωράμε ατομικά και συλλογικά, μέσα από σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις και κάθε άλλη μορφή οργάνωσης, στην άρνηση πληρωμής αυτού του κεφαλικού φόρου. Τα πολιτικά κόμματα που είναι αντίθετα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων οφείλουν να καλύψουν νομικά, κινηματικά, ηθικά και πολιτικά αυτή τη μαζική πρακτική ανυπακοής στα μέτρα που κατεδαφίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: